Партньор на Проватон
 Мустафа Карадайъ на 10 Ноември: Всеки ден трябва да отстояваме мира и демокрацията

Мустафа Карадайъ на 10 Ноември: Всеки ден трябва да отстояваме мира и демокрацията

Сподели в

За победата на демокрацията имаме заслуга и всички ние от Движение за права и свободи, каза той

Д-р Ахмед Доган надскочи личния отпор и превърна обединението на репресирани, угнетени, горди, достойни, трудолюбиви и почтени български граждани в основно оръжие срещу тоталитарната власт, написа председателят на ДПС във Фейсбук

Днес е паметен ден, който всички, за които демокрацията и свободата са ценности, празнуват. 10 ноември 1989 г. сложи началото на демокрацията и за нейната победа имаме заслуга и всички ние от Движение за права и свободи. Това написа лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ в личния си профил във Фейсбук.

Нашата борба започна много преди това – с отстояване на достойнството, на личните права и свободи. Д-р Ахмед Доган надскочи личния отпор и превърна обединението на репресирани, угнетени, горди, достойни, трудолюбиви и почтени български граждани в основно оръжие срещу тоталитарната власт, написа още Карадайъ. И допълни: „Демокрацията изисква грижи всеки ден и ние трябва да сме на своя пост!”

Ето пълния текст на посланието, отправено от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ на 10 ноември:

Днес е паметен ден, който всички, за които демокрацията и свободата са ценности, празнуват.

10 ноември 1989 г. сложи началото на демокрацията и за нейната победа имаме заслуга и всички ние от Движение за права и свободи.

Нашата борба започна много преди това – с отстояване на достойнството, на личните права и свободи. Д-р Ахмед Доган надскочи личния отпор и превърна обединението на репресирани, угнетени, горди, достойни, трудолюбиви и почтени български граждани в основно оръжие срещу тоталитарната власт.

За да има всеки човек достоен живот, за да бъдат гарантирани правата и свободите на всеки български гражданин, за да постигнем реално европейските стандарти на живот, ние трябва всеки ден да отстояваме мира и демокрацията.

Необходимо е да подредим собствения си живот, да отстояваме правата си, да знаем отговорностите си, да сме взискателни към себе си и към политиците, да сме толерантни помежду си, към различните и немощните.

Да смирим егото си, да се борим с неграмотността, да възприемем като лична кауза зелените идеи за живот в хармония с природата, да бъдем човечни, да бъдем солидарни, да бъдем справедливи и никога да не се отказваме от мечтите си.

Днес не по-малко, отколкото в началото на демокрацията трябва да сме нащрек. Демокрацията изисква грижи всеки ден и ние трябва да сме на своя пост. С много предизвикателства трябва да се справяме. Особено в тази сложна пандемична обстановка.

Трябва да пазим здравето си и здравето на близките си, да сме отговорни като граждани и като общество.

Да търсим и изискваме от държавните органи работа в името на обществото. С общи усилия можем!

 

Епицентър

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *