Партньор на Проватон
 20 неща, които правим в социалните медии и които фактически са изневяра

20 неща, които правим в социалните медии и които фактически са изневяра

Сподели в

В дигиталната ера изневярата означава много повече от това да сте физически неверни на някого…

Според скорошно проучване всеки трети от анкетираните (хора, които били в процес на развод) е посочил социалните медии като причина за разрушаването на брака му. От съблазнителни съобщения до изпращане на интимни снимки, всички тези прийоми в социалните медии могат да са форми на изневяра и със сигурност си струва да се замислите за отношенията си, ако половинката ви участва в някои от тях.

1. Създаване на фалшиви профили

Въпреки че винаги има шанс някой да има фалшив профил във Facebook с цел онлайн тролинг, създаването на такива акаунти може да е знак за по-подозрително поведение – изневяра чрез Facebook. Ако вашият любим има фалшиви профили в социалните медии, няма да е недискретно да го попитате за какво ги е създал.

2. Публикуване на снимки с цел флирт

Ако от невинни вашите публикации в социалните медии са преминали в графата „забранени за непълнолетни“ само защото някой, когото харесвате, ви е станал последовател – това може да е признак, че сте неверни на половинката си, пък макар и в социалните мрежи. Публикуването на снимки с цел изкушаването на някой друг, различен от партньора ви, няма как да е невинно действие.

3. Използване на кодови имена

Ако преименувате контакти в телефона си или общувате само с хора, използващи фалшиви имена онлайн, със сигурност имате какво да криете. Ако сте напълно верни с партньора си, не трябва да изпитвате нужда да заличавате следите за това с кого говорите.

4. Постоянно проверявате статусите на друг човек

Да, дори и най-верните партньори от време на време влизат в профилите в социалните медии на бившите си половинки. Ако обаче постоянно търсите актуализации и нови снимки за човек, с когото нямате връзка, вие отделяте от времето за партньора си и поемате по път, който може да ви доведе и до изневяра.

5. Следване на хора, с които бихте правили секс

Да следваш някого в Instagram само защото смяташ, че е готин, не е толкова невинно, колкото звучи. Ако не познавате някого, но изберете да го следвате само заради външния му вид, вие признавате, че сте привлечени и това е опит да се свържетес този човек. Нито едно от тия неща не е съвсем невинно. Накратко: това може да се счита за изневяра в Instagram.

6. Коментиране на снимки на бившия

Ако напишете „честито“ под снимката на новороденото бебе на бившия си – това е допустимо. Но да коментирате: „Иска ми се да бях там с теб!“ под негова снимка от плажа… не е толкова невинна реакция.

7. Изпращане на съблазняващи съобщения

Онези закачливи текстчета, които изпращате на ваш приятел в Twitter, не са без последствия. Въпреки че може да се усещате сигурни зад „кулисите“, ако вашият партньор разбере, че казвате на някой друг колко е готин, не би ли го счел за измама в социалните медии?

8. Доверявате се на някой друг, различен от вашия партньор

Интимността се простира далеч отвъд физическата близост. Ако се доверявате на друг човек, различен от партньора ви, и търсите извън връзката си специфична емоционална подкрепа, може да сте виновни за изневяра в социалните медии.

9. Връщане към миналото със стара любов

Много бивши партньори могат да бъдат приятели в социалните медии без проблеми. Ако обаче отношенията ви в социалните медии с бившия ви тръгнат по наклонената права на това да си припомняте общи преживявания и важни за някогашната ви връзка дати, партньорът ви би могъл да се почувства измамен.

10. Изпращане на снимки

Освен ако не помолите близък приятел да ви помогне да решите кой тоалет да изберете, изпращането на снимки на себе си на други хора в социалните медии обикновено се счита за прекрачване на границите на моногамната връзка.

11. Използване на секси емоджита

Това, че не използвате определени думи, не означава, че не преминавате линията. С емоджита може да се нарисува също толкова жива картина: патладжан тук и поничка там… така че думите да станат напълно излишни.

12. Чат с бивш партньор

Ако бившият ви все още има кутия с ваши неща, няма лошо да му пишете, че искате да ви ги върне. Ако обаче просто му изпращате съобщение, за да разберете как е или да си поговорите, тогава не се изненадвайте, ако сегашната ви половинка приеме това за измяна спрямо връзката ви, пък макар и да е само в социалните медии.

13. Изтриване на историята на търсенията ви

Ако изпитвате необходимост непрекъснато да изтривате доказателства за това кого сте търсили в социалните медии, помислете, дали не предавате връзката си. Ако наистина смятате, че няма проблем в това кого и какво търсите в социалните медии, няма защо да се криете от партньора си.

14. Постоянни чат флиртове с приятели

В човешката природа е да търсим валидация. Ако обаче постоянно общувате с приятели, които не обичат нищо друго, освен да флиртуват с вас, вие навлизате в някаква мътна територия от гледна точка на верността към партньора.

15. Правите комплименти на някого за външността му

Има много начини да оцените, че някой е приятен на вид, без да му правите комплименти. Когато започнете да оставяте пълни с желание коментари към снимките му, преминавате от пасивен в активен участник в измамите в социалните медии.

16. Разкриване на тайни

Вашият партньор трябва да бъде човекът, на когото можете да кажете по-деликатните неща. Ако редовно се доверявате на друг, освен на партньора си и споделяте с този страничен човек неща, които не бихте казали на други близки, дайте си сметка, че изневерявате.

17. Обмяна на контакти

Ако връзката ви с приятел от социалните медии е наистина невинна, не трябва да има реална причина да искате да си общувате и по други канали. Дори и да не обмисляте да изневерявате, това е най-малкото доста подозрително поведение.

18. Сприятеляване със секси непознати

Социалните медии са свързани с намирането и на нови приятели, освен за поддържане на връзката със старите такива. Ако обаче вие или вашият партньор приемате покани за приятелство от хора само заради привлекателните снимки на техните профили, това може да е знак, че не сте напълно верни един на друг.

19. Изпращане на пикантни секс съобщения

Флиртът в социалните медии може бързо да се превърне в нещо не толкова невинно. Ако изпращате дръзки сексуални съобщения до някого в социалните медии, не се изненадвайте, ако вашият партньор приеме това като повод за сериозно накърняване на доверието му във вас.

20. Планирате среща

Разбира се, изневерите от социалните медии могат да се разпространят и в реалния живот. С изключение на това да се видите с някого по работа, ако планирате среща за развлечение и опознаване с някого, когото сте срещнали в социалните медии, определено можете да се считате за измамник по отношение на партньора.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *