Партньор на Проватон
 9 ценни съвета как и с кого си заслужава да започнете връзка

9 ценни съвета как и с кого си заслужава да започнете връзка

Сподели в

Важни ориентири, които ще ви помогнат да прецените перспективите за съвместно бъдеще

Знаейки, и то не само от киното, че в отношенията има възходи и падения, кавги и помирения, всички тези „обичам те“ и „ще трябва да се разделим“, ни се иска предварително да преминем нещо като кратък курс, който ще ни насочи кога можем напълно да се отдадем на любовта и кога да очакваме моменти на напрежение. Разбира се, за всяка двойка има индивидуални тайни за съвместно щастие, но съществуват универсални правила за тези, които изпитват взаимен интерес и вече биха искали нещо повече.

Предлагаме ви бързо ръководство с девет съвета, които ще ви помогнат да разберете колко обещаваща е вашата връзка.

1. ОСТАНЕТЕ СЕБЕ СИ

Вярвайте в индивидуалната хармония и никога не променяйте себе си в името на другите. Не се адаптирайте към желанията, капризите или житейските избори на партньора си, като пренебрегвате собствените си приоритети. Да бъдеш честен в една връзка е възможно, само ако искрено приемаш себе си и чувствата си.

2. ГОВОРЕТЕ И СЛУШАЙТЕ

Задавайте въпроси – започвайки от първата среща – и продължавайте да го правите и след това – всеки обича да бъде слушан, а и на вас ви е интересно да разберете какъв е всъщност мъжът до вас, нали? И не се колебайте да се разделите с човек, който не ви задават въпроси, тоест не се интересуват от живота и мнението ви. Няма смисъл да го чакате да отгатне вашите нужди и желания. Вероятно някъде съществуват единици влюбени, които комуникират на телепатично ниво, но като цяло партньорите не знаят как да четат мисли – за любимите си цветове, десерти или пози в секса.

3. ДОВЕРЯВАЙТЕ СЕ НА ИНТУИЦИЯТА СИ

Не преиначавайте истината, дори и да не ви харесва – вслушвайте се във вътрешния ви глас. Както казва Зак Бритъл, психотерапевт и водещ на подкаста Marriage Therapy Radio, „когато хората покажат кои са всъщност, повярвайте им“. Или друг интересен съвет: „Когато се омъжвате, уверете се, че той е не само този, с когото искате да живеете в любов и хармония, но и този, с когото можете да се разведете спокойно.“ Важно е партньорът, когото изберете, да остане нежен, грижовен и добродушен, не само в добри времена, но и в лоши моменти.

4. ПРИЕМЕТЕ РАЗЛИЧИЯТА

А също така и факта, че идеален модел на любовта (и отношенията) не съществува. Няма значение какви букети и пръстени получават приятелките ви и как изглеждат спиращите дъха обяснения в любов във филмите и книгите. Ако вашият партньор изразява чувствата си по различен начин, това не означава, че ви обича по-малко. Каквато и да е представата ви за истинската любов, реалността ще е съвсем различна и това е прекрасно.

5. НЕ ПРАВЕТЕ КОМПРОМИСИ СЪС СЕБЕ СИ

Компромисът е патерица за отношенията, които имат шанс за здравословно развитие. Колкото повече компромиси, толкова по-обезпокояващи са перспективите. Истинските взаимоотношения включват партньорство на принципа не петдесет на петдесет, а сто на сто и предполагат, че давате всичко, на което сте способни (любов, разбиране, прошка, приемане) и очаквате същото в замяна.

6. НИЩО НЕ Е НА ВСЯКА ЦЕНА

Всички жени се стремят към любов, гнездене и отглеждане. Понякога тези инстинкти стават толкова доминиращи, че сме съгласни на всичко, само и само да имаме връзка. Не, не го правете! Ако партньорът ви не ви прави щастлива, разделете се и то бързо. В никакъв случай не влизайте в ролята на жената, която ще дърпа връзката с всички сили, само за да не остане сама.

7. ПРАВЕТЕ ПАУЗИ ЗА ОХЛАЖДАНЕ

Сигурно сте чували неведнъж: „Не си лягайте скарани!“. Всъщност е точно обратното. Понякога е по-добре да прекратите разгорещен спор, без да правите разбор вечерта, и да продължите разговора сутринна – със свеж ум и евентуално с различна гледна точка. И най-важното е, когато ви завладеят негативните, егоистични и скандални емоции, да си напомните, че повечето ситуации по принцип не са достойни за конфликт (особено между влюбените) и има много по-спокойни начини да се разберете с партньора си и да намерите решение на проблема.

8. НЕ СЕ ОПЛАКВАЙТЕ НА ДРУГИТЕ

Ако възникне конфликт, опитайте се да се разберете в разговор и не разнасяйте мръсното си бельо навън. Вместо да се жалвате на приятелка и да правите тайни завери, говорете директно с партньора си и затворете темата, без да прибягвате до външна помощ. Този подход ще укрепи вашата близост и няма да ви създаде негативен имидж сред приятелите ви.

9. РАЗДЯЛАТА ВИНАГИ Е ИЗБОР

Понякога връзката се изчерпва, осъзнавате, че всичко е приключило, но се чувствате твърде безпомощни и уплашени да си тръгнете, убеждавайки се да „опитате отново“, за да стигнете в крайна сметка до същите сърцераздирателни заключения. Връзките не познават формата „оцеляване“ – научете се да обичате себе си, за да можете да си тръгнете. Животът продължава след раздялата, дори ако изглежда като края на света. Ще имате много възможности да намерите любов, доверете се на тази мантра.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *