Партньор на Проватон
 Невена Иванова: Повече от година наблюдаваме производство на омраза и яростен политически хейт

Невена Иванова: Повече от година наблюдаваме производство на омраза и яростен политически хейт

Сподели в

Невена Иванова е юрист, майка на прекрасен син и силно обществено ангажиран млад човек. Тя е кандидат за народен представител от листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Варна и е един от кандидатите, които станаха жертва на яростен политически хейт и грозни лъжи в политическата надпревара.

– Г-жо Иванова, отразиха ли се събитията от последните месеци на несигурност, при управлението на служебното правителство, върху мирогледа на младежите, които тепърва навлизат в света на възрастните?

– Повече от година вече наблюдаваме производство на омраза и яростен политически хейт. Амбицията е „изчегъртване“. Сформиралите се анти ГЕРБ движения са силни, но само в отричането. Опитват се да градят бъдеще с думи и го разбиват с действия. Затова и обществото ни беше толкова объркано и разделено.

Делим се на добри и лоши; на наши и ваши; на престъпници и борци за правдини за светли дни; на партии на статуквото и нови партии; на протестиращи и на контрапротестиращи; на стари и нови в политиката.

Диалог и консенсус отсъстваха като понятия по време на краткия живот на 45-то и 46-то НС. Същите се превърнаха в хитови шоу предавания.

Уплашиха се новите политици и не посмяха да съставят мнозинство – два пъти. Не им се поема отговорност, отделно не успяха да се разберат за разпределението на постовете т. нар. „партии на промяната“. Нито стабилност, нито предсказуемост са налице и сега в страната.

Някои от управляващите от служебния кабинет все още не са напълно осъзнали, че са назначени, а не избрани.

Образът на Бойко Борисов умишлено се сатанизира. А идеята е обвиненията срещу него не да бъдат доказани, а убедително разказани на публиката.

Представители на нови политически партии се оказаха добри познати с олигарси и/или с лица с влошена репутация и тъмно минало. Неясни останаха както политическите им намерения, така и източниците им на финансиране. Ще посоча като пример също обявения от КС за противоконституционен Указ на президента за назначаването на лице с двойно гражданство за служебен министър, както и декларирането на неверни данни в декларации от лицето Кирил Петков. Това почтено ли е? Не, това е престъпно по смисъла на НК. Съдружник на Асен Василев го обяви за мошеник публично? Защо?

И това са хората, които днес говорят за морал, принципи, почтеност, алтернатива на статуквото.

Все повече хора започнаха да осъзнават случващото се и да проглеждат за реалността, да преценяват по – трезво, включително и младите.

Объркаността сред обществото започна да отстъпва на разума.

Хората са огорчени и възмутени от всички, които ги объркаха, подведоха и излъгаха. Осъзнават, че тези, които се сочат за „алтернатива“ не са алтернатива, а просто се заиграват с надеждите на гражданите.

Какво на-прави Мая Манолова за майките на децата с увреждания, освен че ги употреби да разпъват черни чували пред дома на бившия премиер? Защо не чух журналисти да и зададат този въпрос?

Празни приказки само, празни обещания, фалшиви новини, и грозен, черен PR. Все повече хора считат, че правилният път на България е надграждане на постигнатото, поставянето на нови и все по – амбициозни цели и възстановяването на отговорните политически дебати и дейности с цел осигуряване на държавническа стабилност и по-добро бъдеще за страната ни в различните секторни политики, по области, по общини и в малките населени места.

Аз съм убедена, че Коалиция ГЕРБ-СДС отново ще бъде първа политическа сила и след предстоящите избори.

– Как се чувства един млад човек в политическата борба? Вие бяхте кандидат и на предишни избори. Тогава понесохте много удари, включително фалшифицираха профила Ви в социалната мрежа. Какво искате да кажете на хейтърите и тези, които се опитаха да Ви изфабрикуват компромати?

– Това е трето по ред мое участие в предизборната надпревара като кандидат за народен представител, издигнат с подкрепата на Коалиция ГЕРБ-СДС за настоящата календарна година. Чувствам се изморена, защото аз съм активна не само в политическите среди. Гражданска позиция по важните теми от ежедневието ни имам и изразявам ежедневно.

Отделно съм майка и домакиня, работя и участвам активно в различни обществено полезни дейности в неправителствения сектор.

Много обидно и неприятно ми стана, когато видях, че имам създаден фалшив профил с колажни снимки.

От данните, с които се запознах преди да го докладвам, установих, че профилът е бил създаден през месец февруари т.г. Тук имаме предумисъл, наблюдаване, подготовка и изчакване на подходящ момент, а именно – периода, в който сме в предизборна кампания.

Целта е била да бъда компрометирана и да стана обект на яростен хейт от страна на политически опоненти и граждани – бъдещи гласоподаватели. Явно съм притеснила някой. Грозни и жалки постъпки са това.

Единственото, което бих казала на човека или хората, които упорито се опитват да ме злепоставят е, че съревнования водя само със себе си.

Предстоят коледни пости, наближават най-светлите християнски празници, нека използвам възможността да призова всички, които ще прочетат настоящото интервю към милосърдие, към смирение, към любов, към уважение към себе си, околните и обичните.

Тежка зима предстои. Хората озлобяха, объркани са, страхуват се, омръзнаха им политическото говорене, фалшивите новини, постоянните медийни престрелки между лидерите на различни политически сили.

Нека вярваме, че ще дойдат по-светли дни, да се помолим за здраве – за нас и близките, да бъдем добри хора.

Нека омразата и яростните слова и постъпки отстъпят на разума, на обединението на идеи, на обмяната с положителни личности, на преследването на общи и благородни цели, каузи, мечти, надежди.

Нека не се делим, а да се обединяваме, да надграждаме постигнатото, да търсим диалога и общите решения. Само с подобно мислене е възможно да оздравим Държавата и душите си.

За ВН: Мариана Стойкова

Невена Иванова

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *