Партньор на Проватон
 Публичността попречи на Варна да влезе в комбинация с Георги Гергов

Публичността попречи на Варна да влезе в комбинация с Георги Гергов

Сподели в
Кметът на Варна Иван Портних невъзмутимо си следва намисления от него дневен ред в изявите си и отказва да коментира скандала с Гергов

Публичността стана пречка община Варна да се откаже от схемата, при която чрез апортиране на акциите си от Пловдивския панаир в дружеството “Пълдин Туринвест” щеше да даде възможност на бизнесмена Георги Гергов да получи пълен контрол над Панаира.

След реакцията на “Демократична България” и медийни публикации през последните дни, в сряда точката за апорта бе извадена от дневния ред на общинския съвет. Като официален мотив бе ползвано писмо от Министерството на икономиката, в което се изтъкват редица недостатъци на предвижданото решение – то би било заобикаляне на Закона за приватизацията, държавата и община Варна биха загубили възможностите за влияние в Панаира и т.н.

До момента кметът Иван Портних така и не е дал обяснение защо Варна все още притежава 29% от Пловдивския панаир. През май 2017 г. съветът реши акциите да бъдат върнати на държавата, след като малко по-рано тя ги предостави на общината безвъзмездно.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *