Партньор на Проватон
 Петков разигра “царска схема”: Призова българите в чужбина за протестен вот след решението на КС. Борисов с контраход

Петков разигра “царска схема”: Призова българите в чужбина за протестен вот след решението на КС. Борисов с контраход

Сподели в

Кирил Петков очаквано разигра “царска схема”, призова българите в чужбина да гласуват протестно след решението на Конституционния съд.

“Съжалявам много, че днес същият този съд каза на 2 милиона български граждани извън страната, много от които имат двойно гражданство:

Вие не сте пълноправни граждани на България, Вашата воля дори когато се откажете и предаде паспортите си в името на Родината, няма да бъде зачетена от българския съд! Вашата съдба и съдбата на управлението на България зависят от чужди държави”, заяви в позиция Кирил Петков.

Бойко Борисов като опитен политически играч игра контраход. Според лидера на ГЕРБ е имало възможност в миналия парламент да се промени това условие за двойното гражданство.

“Щяхме да го подкрепим в парламента всякак, но те се занимаваха със закона за НСО. В следващия парламент сме готови да търсим конституционно мнозинство по тази тема и да не се налагат повече такива конституционни казуси”, заяви бившият премиер.

Борисов очевидно не иска “Продължаваме Промяната” да вдигне вълна и да привлече вота на българите в чужбина след решението на Конституционния съд.

bgsniper.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *