Партньор на Проватон
 10 знака, че наистина сте влюбени

10 знака, че наистина сте влюбени

Сподели в

Вероятно всеки все някога се е питал дали е влюбен в човека до себе си или е усещал определени промени, които са му били трудни за обяснение. Как разбираме, че сме влюбени? Може да се случи бързо или пък във времето, но има 10 признака, които са показател за тези емоции. Ето кои са те.

1. Чувствате се по-смели. Любовта може да ни направи по-смели и отворени за нови преживявания, да ни мотивира да надградим свои умения и т. н. Когато се влюбим, можем да разширим представата си за себе си, за живота като цяло. Когато емоциите са споделени, виждаме повече възможности като цяло пред себе си.

2. Любопитството към него/нея е силно. Когато се влюбваме, ние сме склонни да изучаваме всяко движение, жест и дума на човека, който е пленил сърцето ни. Също така се интересуваме от това каква музика харесва, предпочитани цветове, вкусове, всичко, което може да ни разкрие повече за този човек.

3. Усещаш неговата/нейната болка. Още един признак, че сте влюбени в някого/партньора си е когато имате повишено чувство на съпричастност към този човек. Когато той е щастлив и вие сте радостни, когато има трудни мигове вие ги съпреживявате. Същевременно така е възможно да имате желанието да му дадете любовта си по начина, по който той иска, забравяйки за себе си.

4. Имате много идеи за срещи. Влюбеният човек иска да прекарва повече време с обекта на своите желания и има куп идеи как да прекарат приятно времето си заедно.

5. Забравяте другите си приоритети. Друг признак на влюбване е желанието да прекарваме цялото си време с партньора си, често изключвайки свои приятели, хобита, работата, нашата система за привързаност работи максимално.

6. Повишено желание за секс. Когато сме влюбени, ние сме готови да правим секс почти по всяко време и навсякъде.

7. Вие сте по-привлечени, особено физически. Това се случва благодарение на окситоцина и почти през цялото време, докато сме в компанията на любимия човек ни се иска да го докосваме, целуваме, прегръщаме. Физическата близост причинява повишаване секрецията на свързващия хормон окситоцин в нашия организъм, познат още като „хормонът на любовта“.

8. Чувствате се позитивно за бъдещето. Когато сме влюбени, бъдещето ни изглежда много по-светло, пълно с потенциал, защото знаем, че не сме сами.

9. Притеснявате се. И това е съвсем нормално. Изпитваме това, което се нарича „паника на привързаност“, особено ако смятаме, че съществува риск връзката да не продължи дълго време или пък емоциите ни да бъдат отхвърлени, да ни изоставят.

10. Чувствате се по-добър човек. Въпреки че самоусъвършенстването и като цяло положителната промяна в поведението не зависят от любовта, то тя със сигурност може да помогне. Положителните емоции ни карат да бъдем по-добрата версия на себе си – ние сме доверчиви, любящи, щедри, мили, търпеливи, прощаващи.

Снимка: iStock

: https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *