Партньор на Проватон
 Млади хора планират да залесят и благоустроят парк в кв. “Галата”

Млади хора планират да залесят и благоустроят парк в кв. “Галата”

Сподели в

Група млади хора планират да изградят, благоустроят и залесят парк в кв. “Галата“ във Варна. Това стана ясно на днешното заседание на ПК “Собственост и стопанство“, на което Сдружение с нестопанска цел “Парк Борисова градина – Галата“, чийто учредители са те, поиска да му бъдат предоставени безвъзмездно 16 дка общински терен в крайния варненски квартал.

По тяхна инициатива до момента там са засадени над 300 широколистни и иглолистни дървета и повече от 160 линейни метра храсти. Желанието им е да развият начинанието си и мястото да бъде превърнато в парк със съответното парково оборудване.

Към момента в кв. “Галата“ няма реализирани или планирани за облагородяване други паркови или зелени площи, от което да се възползват неговите жители, твърдят от сдружението. Пред съветниците двама от учредителите – Янчо Янчев и Диян Асенов, заявиха, че имотът ще бъде предназначен за широко обществено ползване и в него няма да се развива никаква стопанска дейност.

Членовете на комисията дадоха положително становище на искането на сдружението за предоставяне за общинския имот за безвъзмездно ползване за срок от 10 години, но окончателното решение ще бъде взето от  местния парламент.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *