Партньор на Проватон
 Мощен протест на работещи в заведения блокира възлово кръстовище във Варна

Мощен протест на работещи в заведения блокира възлово кръстовище във Варна

Сподели в

Мощен протест събра стотици, работещи във варненските ресторанти и хотели пред Община Варна днес.

Протестът е организиран от Сдружение на заведенията и подкрепен от Варненска асоциация на ресторантьорите и хотелиерите.

Рамо до рамо застанаха собственици, готвачи, сервитьори, бармани и чистачи, за да заявят категоричното си несъгласие с въвеждането на зеления сертификат и новите мерки, които ги обричат на глад.

“Ние не сме плодове и зеленчуци, да ни сертифицирате, че и срок на годност да ни слагате!”, гласеше един от ръчно написаните плакати на протестиращите. Друг пък заявяваше: “Свобода! Не искаме игла!”

“Не можем да работим с 20% ваксинирани българи, като не е ясно колко от тях ще седнат в заведение. Всички, които са работили на “светло” и са плащали на държавата данъци и осигуровки за работниците си, заслужават подкрепа от държавата, вместо извиване на ръце и затриване на бизнеса.

Колеги обикаляха седем лаборатории, които ни бяха посочени от РЗИ-Варна вчера, в които се твърдеше, че ще има безплатни тестове. В нито една такива до вчера не бяха доставени. Освен това не зная какво им е безплатното, като изследванията струват между 30 и 35 лева”, сподели управителка на заведение.

Сред протестиращите бе забелязан и кметъла Цонко Цонков, който се присъедини към шествието, което блокира за кратко кръстовището пред Община Варна.

Протестът бе охраняван от служители на реда, които блокираха движението, докато хората се изтеглят до слънчевия часовник на входа на Морската градина.

Както медията ни информира, протестите ще продължат всеки ден от 15 до 17 часа, когато заведенията в морската столица масово ще затварят, за да подкрепят техните служители исканията на бранша за нормални условия на работа в създалата се ситуация.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *