Партньор на Проватон
 Пожарът във Варна е трябвало да прикрие двойно убийство

Пожарът във Варна е трябвало да прикрие двойно убийство

Сподели в

Момиче на 4 г. и момче на 1 г. бяха открити мъртви след инцидент в града 

Двойно убийство, прикрито с пожар – това е неофициалната версия на разследващите за трагедията, която снощи се разигра във Варна. Всеки момент брифинг ще даде окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

Информацията от по-рано днес:

Две деца са загинали при пожар в апартамент на първия етаж в бл. 406 на варненския квартал “Владислав Варненчик”, съобщи Нова телевизия въз основа на информация от МВР. Жертвите са момиче на 4 г. и момче на 1 г. Невредими са майката и бащата на двете деца. Унищожен е целият апартамент.

“Сигналът за силно задимяване в стълбищна клетка на жилищен вход е получен след 22 часа. То идвало от горящ на първия етаж апартамент. Пламъците са излизали от отворената входна врата на апартамента и терасата. На място са се отзовали 4 екипа на пожарната”, съобщи говорителят на полицията Светла Златева.

Пострадала е и жена на 77 г. – вдишала дим, настанена е в Клиниката по токсикология на военна болница без опасност за живота. Тя е живеела на третия етаж в същия блок. Няма пострадали и не са нанесени материални щети по останалите апартаменти.

Причините за пожара все още се изясняват, но Златева категорично отрече информацията за взрив на газова бутилка или бойлер.

По информация на БНТ в апартамента е живяло под наем 4-членно семейство. От около седмица то нямало ток поради неплатени сметки. Затова фамилията приготвяла храната си на малък газов котлон.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *