Партньор на Проватон
 Здравословна стратегия срещу финансовия стрес

Здравословна стратегия срещу финансовия стрес

Сподели в

Когато мислите за огромния брой компоненти, необходими за изграждането на бизнес, умът ви започва да се натоварва последвотелно със структурните елементи, предлаганите продукти и услуги, маркетинга, удовлетвореността на клиентите и др. Като предприемач фокусът ви може да бъде насочен към това, от което се нуждаете най-много в момента, но от съществено значение за успешните предприемачи е да мислят стратегически. Те се фокусират върху дългосрочните ходове, които могат да предприемат, защото това е най-мощният начин за разширяване на бизнеса.

Подобрете отношението си към парите

Финансите не трябва да бъдат постоянен източник на стрес, ако разбирате тяхната цел. Не е нужно да правите компромиси с това, което предлагате за потребители, които не са вашият идеален клиент. Статистиката показва, че има 4,3 милиарда потребители на интернет, 5,1 милиарда потребители на мобилни устройства, 3,4 милиарда потребители на социални медии всеки ден, според We Are Social. Това означава, че не ни липсват възможности за намиране на нови клиенти и изграждане на нашия бизнес в тази хиперсвързана ера на цифровата информация. Проблемът е как показвате на идеалния си целеви клиент, че можете да му помогнете. Създаването на по-здравословна връзка с парите ще намали стреса и ще позволи на ума ви да се съсредоточи върху това, което ще донесе повече приходи. Някои неща, които можете да направите, са: първо – обучение по финанси чрез книги, курсове, видеоклипове и други форми на налично съдържание; второ – наемане на специалисти, които могат да ви помогнат да организирате финансите си сега и да планирате бъдещето.

Планирайте стратегически

Трябва да имате финансов план, който да се грижи за вас и семейството ви, независимо дали управлявате бизнеса си или не. Успешните предприемачи планират стратегически. Част от това планиране включва заделяне на пари за спешни случаи и използване на средства за изграждане на богатството, което позволява на предприемача да се пенсионира комфортно. Това включва инвестиции, активи, спестявания и други стратегии за финансово управление.

Не е нужно да преминете през живота, чувствайки се стресиран, притеснен или несигурен във финансите и тяхното въздействие върху вашия бизнес. Можете да създадете богатство, което ви позволява свободата да работите. Живеем в информационната ера, което означава много солидни ресурси, които могат да внесат яснота, да ви помогнат да планирате и да победите всеки страх. Планирайте всички възможности и поемете контрола върху финансовото си бъдеще.

Източник: Бо Хендерсън, главен изпълнителен директор на RichLife Advisors пред entrepreneur.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *