Партньор на Проватон
 Общинският съвет във Варна отложи промените в цените на картите и билетите за градския транспорт

Общинският съвет във Варна отложи промените в цените на картите и билетите за градския транспорт

Сподели в

Общинският съвет във Варна отложи промените в цените на картите и билетите за градския транспорт. С почти пълно единодушие съветниците решиха точката за новите цени да отпадне от дневния ред на днешното заседание. Аргументите са, че да са необходими по-задълбочени икономически разчети.

Увеличението на основните месечни заплати на кметовете на кметства в община Варна също беше отложено. Част от съветниците изказаха мнение, че не е нормално кметът на морската столица, чиято заплата по думите им е около 2 100 лева, да получава почти същото възнаграждение като селските кметове.

След дебати местният парламент даде съгласието си Община Варна да стартира нова програма за насърчаване на ваксинацията срещу Covid-19. Целта й е до варненци да достига достоверна информация за ползите от имунизацията, което на свой ред да повиши интереса им и доверието към ваксините.

Съветниците одобриха и промени в общата численост на структурата на ОП “Комплекс за детско хранене“. С това тяхно решение се дава зелена светлина за стартиране на нов вид услуга – приготвяне на храна за деца с хранителни алергии в т.нар. млечни кухни. Ще бъдат назначени готвач и кухненски работник, които съгласно нормативните изисквания ще бъдат ангажирани само с приготвянето на обедното хранене за децата със специфичен режим.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *