Партньор на Проватон
 Защо нарцисите трудно създават връзки?

Защо нарцисите трудно създават връзки?

Сподели в

Те са егоисти, много суетни, постоянно търсят начини да печелят одобрението на околните, флиртът не им е чужд… Нарцистичните личности – срещаме ги постоянно, ако се случи да ни пленят със своя чар, връзката с тях би била истинско мъчение. Нарцисът рядко се влюбва, а дори и да му се случи, това не променя неговата природа.

Защо е трудно да имаме връзка с него?

Не се интересуват от чуждите чувства

Нарцистичните личности  често нараняват хората, с които имат връзка. Понякога осъзнават постъпките си, но не им пука, а в други моменти, дори не се замислят над тях. На тези, които са решили да има връзка с такава личност им е ясно още от самото начало, че трудно ще им бъде дадена възможност да изразят своите емоции, когато са тъжни, имат нужди.

Вместо това ще трябва да са там винаги, когато нарцистичният им партньор има нужда от подкрепа, разбиране, да го кара да се чувства щастлив. Ако се опитате случайно да споделите на такава половинка, че ви наранява, че не получавате достатъчно целувки, прегръдки, веднага вината ще ви бъде върната.

Никога нищо не е достатъчно добро

Нарцисистът е човек, който винаги има нужда от повече. Това важи за вашите идеи, за вас като личност, за усилията, които полагате във връзката. Нарцисът трябва да бъде удовлетворяван по всяко време, докато вие получавате съвсем малко от него. Постоянното му недоволство ще ви накара да се чувствате незначителни, че се проваляте във връзката си като партньор. Това не е любов. Това е игра. Колкото повече играете, толкова по-дълбоко падате в ямата на болката.

Създава твърде много хаос

Нарцисистите внасят голям хаос в отношенията си. Повишени нива на тревожност, че връзката може да бъде прекъсната и че вие носите вина за това. Нарцисът обича да взима сам решения, да уведомява в последния момент, невинаги спазва уговорки, обещания. Хаосът всъщност подсказва за пасивно-агресивна личност, манипулативна, с която трудно се гради стабилна връзка.

Твърде контролиращ

Нарцистичните личности са изключително контролиращи партньори, използвайки различни тактики за доминиране върху партньора си. Манипулирайки, изискват да има отчетност за всичко. Измислят свои собствени правила за връзката, имат безброй изисквания към партньора си.

: https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *