Партньор на Проватон
 Три въпроса, които веднага ще разкрият има ли бъдеще връзката ви

Три въпроса, които веднага ще разкрият има ли бъдеще връзката ви

Сподели в

Задайте ги още сега на партньора си

Френският психолог Мария Джеймсън консултира семейни двойки вече повече от 15 години. На база на практическия си опит, тя твърди, че противоположностите всъщност не се привличат, а партньорите, които си приличат, създават много по-стабилни връзки. Според нея само хора със сходни възгледи и интереси могат да създадат идеални отношения. Това не означава, че и двамата трябва да обичате готвенето или футбола. Но има основни неща, по които е добре да си приличате. Например по темперамент.

Въз основа на наблюденията си доктор Джеймсън написва научен труд, в който изтъква три основни въпроса, които влюбените трябва да си зададат преди да заживеят заедно.Колкото повече еднакви отговори дадат, толкова по-добре. Ако отговорите ви са различни, не означава че моментално трябва да се разделите – просто ще е необходимо да поработите здраво, ако искате да запазите връзката си. При двойките със съвпадения в отговорите връзката ще е лека и приятна и могат спокойно да се замислят за съвместно съжителство. Тук е мястото да ви напомним, че всяко правило има и изключение, така че, ако с любимия имате драстични различия в отговорите, не правете драма. Може пък именно затова да ви се получи.

1. Искате ли заедно да обиколите света с дом на колела?

Този въпрос разкрива характера ви. Ако мечтаете за пътешествие с кемпер или каравана, вие вероятно сте по-затворен човек. Хората, които обичат да общуват, биха приели подобна идея за кошмарна (вероятно не биха имали нищо против да прекарат седмица на къмпинг, но не и да обикалят света). Ако партньорът ви не приема идеята, значи той има нужда от активно общуване с други хора, от приятелския си кръг и своето лично пространство.

2. Обичате ли филми на ужасите?

Отговорът на този въпрос ще ви разкрие, дали на партньорът ви му достига адреналин в живота. Хората, които са склонни към тревожност, авантюри и рискови спортове (алпинисти, водолази), не обичат филми на ужасите – те или са зависими от адреналина, който са свикнали да получават в живота, или са толкова тревожни, че не искат да се натоварват с повече стрес, гледайки филми на ужасите. Така че, ако любимият ви предпочита фантастика или криминални филми, а вие имате нужда от хорър, вероятно е да се разминете в живота.

3. Къде искате да живеете – на село или в града?

Това е най-простият тест за съвместимост. Човекът, който мечтае за малка къщичка в тихо селце, никога няма да разбере партньор, който предпочита шумния мегаполис. Екстровертът трудно би приел да лови риба на брега на диво езерце, докато вие берете домати от градината и очаквате улова, за да го сготвите за обяд. Но все пак има вариант да се разберете – договорете се да изживеете младостта си в големия град, а старостта си на тихо местенце далеч от шума и суетата.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *