Партньор на Проватон
 Защо ви е трудно да комуникирате с партньора?

Защо ви е трудно да комуникирате с партньора?

Сподели в

Как общувате с партньора си? Може ли да го правите с лекота, без да изпитвате притеснения, страх дори? Има много и различни причини да нямаме ефективна комуникация. Понякога самият партньор не си създава усещането за комфорт и доверие. Какви биха могли да са останалите причини?

Не искате да нараните чувствата му

Това може да подсказва, че вие самите сте чувствителна личност, която не би искала да навреди на никого. Ето защо ви е трудно да давате градивна критика. Изпитвате страх как тя ще бъде приета, дали няма да засегнете човека, когото харесвате/партньора ви. Всъщност понякога този вид страх е напълно излишен и половинката ни не приема критиката като обида. Важно е как я представяме, разбира се.

Страх, че може да прекъсне връзката

Това може би е един от най-често срещаните женски страхове, свързани с любовните връзки и мъжете. Страхът нараства, особено ако сме във връзка с партньор, който използва определен вид манипулация, като заплахи за слагане на край на връзката. Тогава рядко си позволяваме да споделяме мнение, което е различно от това на половинката, а критика още по-малко. Но има ли смисъл да си губим времето в такава връзка?

Несигурност за това как любимият ще реагира

Някои партньори са по-емоционални, избухливи, агресивни, имат някои комплекси. За тях по-често думите на половинката им може да се тълкуват погрешно, да не вникнат в смисъла им, в нуждите ѝ. Това подсказва за дълбок проблем в комуникацията, който носи вреди за връзката.

Не искате да изглеждате сякаш се заяждате

Има огромна разлика между общуването и заяждането. Интониране, намиране на подходящо време за разговори, в което да споделите своите нужди, гледна точка, мечти. Не бива да се страхуваме от разговорите. Ако желанията ни са поднесени без викове и обиди, никой не може да ни накара да смятаме, че се заяждаме, защото имаме нужди.

Възпитание и семейна среда

Те оказват огромна роля в това как ние ще създаваме своите любовни връзки, какво ще е отношението ни към партньора, какво отношение ще разрешим към себе си. Ако родителите ви не са ви давали възможност да споделяте, да разговаряте открито, те помежду си като двойка са имали лоша комуникация, напълно възможно е на вас да ви липсва увереност във връзката. Хубавото е, че това може да се промени.

Лош предишен опит в любовта

Всяка жена е попадала на неподходящи партньори. С тях комуникацията обикновено е трудна. Една такава връзка или поредици от подобни взаимоотношения, могат да ни накарат да мислим, че всеки следващ партньор няма да е подходящ за споделяне, ефективна комуникация като цяло. Това разбира се е ограничаващо вярване, което само пречи.

Бъдете уверени в себе си, защото точният човек ще ви намери и с него общуването ще е на друго ниво.

: https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *