Партньор на Проватон
 Православният кръст в “Аспарухово” е напълно обновен

Православният кръст в “Аспарухово” е напълно обновен

Сподели в

В навечерието на един от големите християнски празници, Кръстовден, православният кръст в “Аспарухово“ е напълно обновен, научи Varna24.bg от споделен коментар и снимки във фейсбук на кмета на района Ивайло Маринов. 

“Православният кръст – един от символите в район “Аспарухово“, е напълно обновен!

Благодаря на фирма “Мултибласт“ ЕАД с управители Красен Станчев и Ивайло Иванов, на Симеон Братоев, на Живко Желязков с фирма “Пеърс“ ЕООД и на Христо Пенчев – спомоществовател от кв. “Аспарухово“, които напълно безвъзмездно извършиха цялостен ремонт на знаковото съоръжение.

Изключително съм признателен на Живко Желязков, който за пореден път се отзова безрезервно и за пореден път доказа, че с голямото си сърце милее за района!

Православният кръст, който се намира на входа/изхода на кв. “Аспарухово“ е въздигнат от Църковното настоятелство при храм “Свети цар Борис“ в чест на 2000 години от рождението на Иисус Христос. От едната страна на кръста е изписано по каноничния ред “Иисус Христос – Ника“, което в превод от гръцки означава “Иисус Христос ще победи“. От другата страна надписът е “С нами Бог“, което е името на енорийския химн при храма, изпълняван от църковния хор и народа на християнските празници.

През годините, в резултат от въздействието на атмосферните условия, по метала на кръста се появиха ръжда и шупли, което направи наложително извършването на ремонта, дарение от фирмите “Мултибласт“ ЕАД, “Пеърс“ ЕООД, Симеон Братоев и Христо Пенчев – жител на района.

Продължаваме да работим за каузата – превръщането на район “Аспарухово“ в още по-красиво и приветливо място, като целта е да го постигнем до най-малкия детайл!

Благодарение на безвъзмездната помощ и подкрепа на тези дарители още един елемент в района започна своя нов живот!”, написа Ивайло Маринов.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *