Партньор на Проватон
 Димчо: Идват добри времена за Варна, имаме си всичко! Успееш ли тук, ще успееш навсякъде!

Димчо: Идват добри времена за Варна, имаме си всичко! Успееш ли тук, ще успееш навсякъде!

Сподели в

Идват добри времена за Варна, имаме си всичко! Успееш ли тук, ще успееш навсякъде!

Това заяви в интервю за Varna24.bg идолът на млади и стари почитатели на рап музиката, Димчо. Как се отразява коронакризата и мерките върху шоубизнеса, за какво мечтае, какво го мотивира и в каква посока гледа, сподели в откровен разговор любимият варненски изпълнител.

“Коронавирусът беше като сито за силните. Като цяло в България очаквах много по-тежко да ни се отрази, но виждам, че всички, които бяхме на хип хоп сцената придължихме участия и даже ни мотивира повече. Всички изкараха нова продукция, нови албуми. Когато отново ни пуснаха по участия всичко тръгна с пълна сила и по старому. Моето виждане е, че никой не се е предал в нашите среди.

Що се отнася лично до мен, не мога да скрия, че започнах много лошо 2020-та година. Още преди пандемията бях ограбен у дома навръх нова година. Всичките ми спестявания бяха задигнати. След месец се роди дъщеря ми и аз нямах една стотинка. Непосредствено след нейното раждане на 9 март беше обявен и първия случай на коронавирус у нас, в Габрово, където беше и първото ми участие след нейното раждане. То по обясними причини отпадна.

Не се отчаях, мобилизирах се и насочих усилията си към това, което съм развивал в социалните мрежи. Извадих нов албум, подготвих още един, който предстои да излезе.

Така че, въпреки лошия старт на миналата година, ситуацията покрай пандемията не ми се отрази лошо, бях продуктивен. Кофти е мисълта, че периодично ще ни отварят и затварят, а главният доход на един изпълнител като мен е от участия.

Ситуацията обаче ми даде идеи как да работя върху портфолиото си и да инвестирам в други проекти, да намеря други източници на доход. Така се вкарах в много други различни сфери.

Що се отнася до новите мерки и разпоредби заведенията да работят до 23 часа, за мен не е проблем да пея до 23 часа, даже е супер. Защото ние досега сме работили от два до пет и то в други градове, като сложим пътуването, е убийствено.

За самите барове и клубове обаче това работно време едва ли е ок. Ограниченията в работното време ще доведат до намаляване на консумацията и клиентите, това рефлектира върху приходите и по веригата намаляват и нашите участия. Когато заведенията не могат да ни покрият хонорарите, следва ние да сваляме цените, за да оцеляваме. Така няма как да сме доволни от това, че си слагаме живота в един куфар и пътуваме, че даваме всичко за тази кариера, лицето, личното пространство…Отразява се и на творчеството, не правиш яки песни да им е готино на хората, ами текстовете стават малко по-тежки и тревожни, повече въпроси поставят.

Дали съм посветил песен на коронавируса ли? Достатъчно шедьоври имаше, няма нужда. Иначе темата присъства и при чуждестранните изпълнители, ползват коронавируса в словосъчетания, като метафорки. Но цяла песен няма. Иначе всичко е коронавирус, на улицата разговорите между хората, в новитие, така че не, няма да посветя песен на това.

Питаш ме накъде от тук нататък? Най-важното за мен е, че чакам второ бебче след месец, така че екшъна ще е двоен. Мислите ми от тук нататък са да осигуря стабилност и сигурност за семейството си. Когато разбрах, че ще имам и син, седнах вечерта на тъмно сам и пренаредих приоритетите си.

Какво е моето послание ли? Дръжте се хора! Мисля, че за Варна следват много добри времена откъм бизнес, икономика. Аз съм оптимист, въпреки, че дупките са още там, зимата е тежко, но всички искат да са във Варна през лятото и не само. Имаме всичко нужно, за да успеем тук. Останете и направете това, което искате! Ако успеете тук, ще успеете навсякъде!”, заяви Димчо.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *