Партньор на Проватон
 Бизнесът и местната власт обединиха усилия в акция за безопасност в Девня

Бизнесът и местната власт обединиха усилия в акция за безопасност в Девня

Сподели в

Девня, 10 септември 2021 г. През 2019 г. по идея на отдел „Здраве и безопасност при работа“ в Солвей Соди, служители на компанията поставиха началото на инициативата „Безопасно пристигни за първия учебен ден“, като боядисаха десетте пешеходни пътеки в районите около три училища и две детски градини на територията на град Девня, за безопасното придвижване на учениците и децата от детските градини преди началото на учебната година.

Акцията за безопасно движение продължи и тази година в още по-голям мащаб. Към инициативата се присъединиха и другите две големи индустриални предприятия в региона – Агрополихим и Девня Цимент, както и служители на Община Девня. На 10 септември 2021 г. над 40 доброволци от трите компании и общината обединиха усилия и освежиха всички 22 пешеходни пътеки в град Девня. Основният фокус отново бяха пешеходните пътеки пред детските градини и училищата, с цел безопасността на децата в града.

„Днес проведохме поредната благородна съвместна инициатива с бизнеса, като този път фокусът е безопасността на движението на територията на Община Девня. Радвам се, че работим в добро сътрудничество с местната индустрия за доброто на жителите на Девня.“, коментира Свилен Шитов, кмет на Община Девня, по време на събитието.

Сътрудничеството между трите големи индустриални компании в Девня – Агрополихим, Девня Цимент и Солвей Соди в партньорство с Община Девня в сферата на социалните дейности, особено по отношение на образованието и културата, е традиционно. През 2016 г. компаниите, образователните институции и местната власт поставиха началото на един успешен проект в областта на образованието – професионалните паралелки в СУ „Васил Левски“, Девня, който получи национално признание и се дава като пример за успешно партньорство между бизнеса и местното управление. Първият випуск от професионалните паралелки се дипломира успешно през м. май 2021 г., а партньорството продължава и занапред.

Бизнесът и местните институции работят съвместно и по други социални проекти в подкрепа на местната общност.

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *