Партньор на Проватон
 Дайте шанс на промяната!

Дайте шанс на промяната!

Сподели в

Повечето от нас работят от вкъщи цяла година. Някои се чувстват изморени, други се радват на дългите работни дни у дома. Но може би сега е идеалният момент да се замислите за състоянието на вашата компания и как то може да бъде подобрено, вместо да разчитате само на късмета си. С тези пет стратегии можете да укрепите бизнеса си.

Празнувайте успеха, дори и в малките неща

Помислете за личните си успехи. Празнувайте настоящето, докато гледате към бъдещето с вашите служители. Отделете малко време, за да седнете на масата и да си поставите цели. Задайте си въпросите: “Каква е моята цел за следващия бизнес цикъл?”, “Къде искам да бъда през следващото тримесечие?”, “Как си представям живота си след една година?” После споделете тези цели с другите. И не забравяйте да празнувате малките победи!

Вкарайте бизнеса си в медиите

Преоценете стратегията си за връзки с обществеността. PR е идеалният начин да разширите информираността на потребителите си по рентабилен и надежден начин. Тук не става въпрос просто да напишете съобщение за пресата и го изпратите до медиите. Внимателно създайте списък с целеви медии, които според вас биха искали да чуят за това, което се случва с вас като предприемач и за вашата компания.

Разнообразете представянето си в социалните медии

Познаването на вашата аудитория може както да направи успешно присъствието ви в социалните медии, така и да му повлияе в отрицателен план. Отделянето на време за проучване и опознаване на тенденциите значително ще засили разбирането ви за социалните медии. Вместо да използвате единични снимки в Instagram, опитайте се и бъдете по-креативни в историите на Instagram. Използвайки приложения за редактиране на снимки и дизайн, можете да добавяте привлекателни шрифтове, стикери и забавни ефекти. Това ще направи вашето съдържание значително по-ангажиращо.

Не се страхувайте от промяната

Промяната може да бъде наистина трудна за приемане от много от нас, особено когато става въпрос за нашите бизнес начинания. Всички правим грешки и често това може да ни накара да спрем напредъка. Но вместо да се отдалате на лошите мисли и чувства, поучете се от тези грешки и променете своята бизнес стратегия. Ако има нещо в стратегията, което не работи ефективно, отървете се от него.

Оценете служителите си

Оценете екипа си, който успешно премина през изпитанията. Сега е идеалното време да проучите степента на удовлетвореност на служителите и чрез действия да им покажете, че тази информация се взема предвид. Говорете с вашите служители, малко съпричастност може да свърши работа. Обсъдете техните опасения и какво точно планирате да направите за тях. В наши дни всички търсим малко допълнителна подкрепа. Служителите ви са всичко за вашия бизнес, така че трябва да им покажете, че ги оценявате.

Източник: Адриан Фолк, основател и главен изпълнителен директор на Believe Advertising & PR за Еntrepreneur

Превод и редакция: Нели Тодорова

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *