Партньор на Проватон
 Положителните страни на връзките от разстояние

Положителните страни на връзките от разстояние

Сподели в

Франсис Скот до Зелда Фицджералд, Фрида Кало до Диего Ривера, Франц Кафка до Фелис Бауер, Наполеон Бонапарт до Жозефин… Кореспонденцията, оставена от тези велики личности, ни кара да вярваме, че и ние можем да имаме подобни страстни взаимоотношения

През XXI век технологиите ни позволяват да спестим тонове хартия и мастило, като ни предоставят редица платформи за комуникация. Чатове, телефонни разговори, видео срещи, емотикони, гифове… Разстоянието никога не е било толкова стеснено.

Според американско проучване 80% от информацията, която получават влюбените, е невербална. Казано по-просто, за любовта не са нужни думи. Неприятен факт за тези двойки, които трябва да поддържат отношенията си от разстояние. Дали това наистина е проблем?

Според скорошни проучвания:

  • 40% от всички връзки от разстояние свършват по някакъв начин, включително и тези отношения, при които партньорите са сключили брак
  • 70% от тези неуспехи се дължат на непланирани обстоятелства, които са се случили на единия партньор
  • Ако връзката няма да издържи дълго, то раздялата на партньорите се случва обикновено в рамките на първите 5 месеца от времето, когато има разстояние, разделящо двете страни
  • Повечето двойки, които поддържат връзка от разстояние, посещават един друг през месец
  • Повечето двойки, които са във връзка от разстояние, се чуват по телефона веднъж на всеки три дни
  • За повечето двойки най-голямата пречка за преодоляване на отношенията от разстояние е сексуалната близост или по-скоро липсата на такава

Истината е, че никой не е застрахован от това да влезе в заплетения свят на връзките от разстояние. Докато някои предпочитат този модел на отношения, други го смятат за труден за менажиране. И все пак какви са плюсовете на любовните отношения, поддържани от разстояние?

Два различни свята заедно

Живеейки в различни градове/страни, вие се виждате с различни хора, излизате с различни компании. Не е нужно да се отчитате къде сте и защо сте точно там, имате много време за себе си и интересите си. Ясно е, че по-чувствителните приемат много тежко разстоянието межу тях и любимия и копнежът избутва всичко останало на заден план, но за самовглъбените модерни хора, които ценят свободата на духа, връзката от разстояние дори е предпочетен модел на взаимоотношения. Когато сте далеч един от друг, вместо да седите пред телевизора заедно или да прекарвате уикендите на едно място, вие имате възможността да се развивате поотделно като индивиди, да научавате нови неща, да срещате различни хора, което е полезно не само за вас поотделно, но за вас като двойка. Така вие винаги имате какво да си кажете и какво ново да научите един от друг.

Силна емоционална връзка

Истината е, че не можете да имате отношения от рода на “приятели с облаги”, когато сте в разстояние. Дългосрочните отношения са по-скоро “приятелства без облаги”, което е положително донякъде, защото никога няма да се чудите дали вашият партньор е с вас само заради секса. По дефиниция, отношенията на дълги разстояния са нещо повече от едно физическо привличане. Те могат да са и много платонични и идеалистични и ако сте в креативната сфера, много често могат да ви служат за вдъхновение.

Голямо доверие

Няма как да се справите с подобни взаимоотношения, ако сте от ревнивите натури. Ясно е, че и двамата ще срещате много хора, ще излизате повече поотделно, отколкото заедно. Двойките, които поодържат връзка от разстояние, имат предимството да нямат друг избор, освен да се доверят един на друг. Така няма как да се шпионирате кога единият е бил навън, кога се е прибрал, с кого е вечерял. Единственото, на което се оповавате, са думите на любимия си, както и той на вашите.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *