Партньор на Проватон
 Община Варна учредява нова награда за спортисти “Юнакъ”

Община Варна учредява нова награда за спортисти “Юнакъ”

Сподели в

Община Варна учредява нова награда “Юнакъ“. С приза ще се отдава заслужено признание на варненските спортисти, треньори, отбори и спортни деятели, които допринасят за издигането престижа на града ни и на България.

Причината за създаването на “Юнакъ“ е липсата на подобна награда за постижения в областта на спорта. Призът ще представлява авторски плакет от дърво и метал и няма да включва допълнителни финансови или материални премии.

Наградата ще се дава ежегодно за юбилеи, кръгли годишнини и постигнати значими резултати. При липсата на такива отличие няма да се присъжда, става ясно от статута за присъждане на наградите, който днес беше одобрен от членовете на ПК “Младежки дейности и спорт“.

Предложения за номинации ще могат да отправят спортни сдружения, организации, граждани в писмен вид до кмета на община Варна не по-късно от 30 октомври на текущата година. Решенията за удостояване с приза ще се взимат до 15 ноември от 5-членна комисия. В нейния състав ще влизат един член на Обществения съвет по спорт и по двама представители на Общинския съвет и общинската администрация. Председател на комисията ще е директорът на Дирекция “Спорт“ в Община Варна.

Наградите ще се връчват от кмета и от председателя на Общинския съвет по време на церемонията “Спортист на годината“.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *