Партньор на Проватон
 Защо е важно двойките да си лягат по едно и също време?

Защо е важно двойките да си лягат по едно и също време?

Сподели в

Пълното синхронизиране на партньорите в различните двойки понякога е истинско предизвикателство. Някои хора са сови, други чучулиги. Едните си лягат късно, другите рано. Като към тези индивидуални навици добавим работните графици, които често се разминават, лягането и заспиването заедно понякога е невъзможно.

Защо обаче е от изключително голямо значение за двойките да заспиват заедно? Как лягането по едно и също време помага на връзката и ви прави по-здрави във физически и психически смисъл?

Лягането заедно дава повече време за гушкане

Гушкането е интимен акт, който не просто предразполага към сън, секс или приятни разговори. Гушкането е начин да подобрите комуникацията и близостта си като двойка. Това е времето само за вас, в което можете спокойно да се отпуснете, да споделите как е минал денят ви, да премахнете стреса от тялото си и да повишите свързаността си с партньора.

Гушкането кара тялото да освобождава хормони на щастието, които не само подобряват настроението и предразполагат към лесно заспиване и здрав сън през цялата нощ, но и понижават кръвното налягане, стресовите хормони, балансират функциите на нервната система и ви карат да се чувствате цялостно добре.

Заспиването заедно помага за решаването на проблемите

Много по-лесно е да решите проблемите си и да говорите за тях, докато сте приятно гушнати един в друг. Тогава идеите, които ви идват, са много по-плодотворни. Нагласата и на двамата е по-позитивна. По-малко вероятно е да сте нападателни един към друг. Комуникацията е по-добра, когато се гушкате и обсъждате спорни или проблемни точки във връзката си.

Няма значение дали ще се гушкате вечер или сутрин. Важно е да използвате този интимен момент за пълноценно решаване на проблеми.

Помага за синхронизирането с партньора

Дори да не обичате да си лягате рано, правете го, ако партньорът ви го прави. Същото се отнася и за него. Той също може да направи лек компромис със себе си и да си легне малко по-късно, но за да заспи заедно с вас. Синхронизирането в графиците и навиците за сън е от голямо значение за сплотяването във връзката, изграждането на доверие, усещане за спокойствие и комфорт.

Лягането заедно подобрява физическото здраве

Заспиването заедно по едно и също време понижава кръвното налягане, подпомага имунната система и може да допринесе за намаляване общото възпаление в тъканите в организма.

Лягането заедно има ценни ползи и за психичното здраве. Освобождаването на окситоцин и серотонин при гушкане, докато заспивате, подобрява емоционалното състояние, изгражда доверие и стимулира повишаване на духовната близост и интимност.

: https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *