Партньор на Проватон
 Борислав Гуцанов: Приоритети ни в преговорите с ИТН са социална политика и здравеопазване

Борислав Гуцанов: Приоритети ни в преговорите с ИТН са социална политика и здравеопазване

Сподели в

Условията, които поставихме пред ИТН за подкрепа на кабинет са няколко. Това, което за нас е изключително важно е да се говори повече за социална политика. Ние имаме няколко виждания – за подкрепа на младите семейства – безплатните детски градини и лекарства на деца до 14 години; подкрепа за възрастните – преизчисляването на пенсиите. За нас това е основен приоритет – младите семейства и пенсионерите. Смятам, че ще успеем да намерим консенсус с колегите от ИТН. Вторият момент, който е много важен за нас, е здравеопазването. В момента то не е нито достъпно, нито безплатно

Това коментира социалистът Борислав Гуцанов пред bTV радио.

Той подчерта, че е твърде да се говори още за „стискане на ръце”, защото първият разговор между ИТН и БСП е бил „опознавателен”:

„Днес и утре текат срещи по секторите образование, здравеопазване и социална сфера. Излъчени са специалисти в дадените области, които ще разговарят, за да видят къде могат да направят отстъпки. Аз смятам, че при добра воля, няма народен представител и национално- отговорна политическа партия, които да не иска да се променят тези две сфери.”

Гуцанов подчерта и нуждата от действителна реформа в правосъдната система.

„Нужно е спокойствие и мъдрост в БСП, за да има предсказуемост в страната ни, за да въведем нормалност в България. Ще положим усилия да има кабинет, който да ни даде спокойствие и нормалност в държавата, хората да се успокоят”, завърши Гуцанов.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *