Партньор на Проватон
 6 навика на успешните служители, работещи от вкъщи

6 навика на успешните служители, работещи от вкъщи

Сподели в

Има тънка граница между това да си успешен в работата от вкъщи и да не се справяш добре с това предизвикателство, пише авторът на Forbes Брайън Робинсън.

Не е нужно да си Супермен, за да се справиш успешно с работата от разстояние, но и да си само в режим на „изчакване“, не е добър начин да постигнеш успех.

Според ново проучване има определени навици, които могат да те направят по-успешен.

„Миналата година много бизнеси бързо се адаптираха към дистанционна работа на пълно работно време или в хибриден вариант“, казва Стивън Мохан, зам. изпълнителен директор отдел „Бизнес решения“ в Office Depot. „Заради тази промяна и желанието да увеличим максимално продуктивността, докато работим дистанционно, искахме да разберем как служителите, които работят от вкъщи, дефинират успеха, какви са техните ежедневни навици, какво оборудване използват най-често и как предпочитанията варират в зависимост от поколенията и индустрията.

Office Depot провежда проучване сред 995 служители, които работят от вкъщи, за да установи какво е нужно, за да бъдеш успешен в тази ситуация.

Според анкетираните, за да постигнеш успех, най-важното е да постигнеш баланс между работата и личния живот. Повече от половината участници в проучването вярват още, че е критично важно да включват кратки почивки в графика си, а малко под половината подкрепят започването на работния ден по едно и също време.

Анализът по поколения показва, че постигането на баланс между работата и личния живот е на първо място за милениълите, представителите на поколение X и бейби бумърите.

За да създадеш обстановка, която е подходяща за един продуктивен ден, трябва да следваш някои ключови стратегии. Първата стъпка е да отделиш място за офис в дома си и да направиш това пространство удобно и приятно. Следващата стъпка е да поставиш граници, като си наложиш работно време и го спазваш.

Освен това можеш да опиташ да медитираш, да останеш свързан с приятелите и семейството си и да си напомняш, че пандемията няма да трае вечно.

Ето и някои от най-често споделяните навици на служителите, които работят успешно от вкъщи:

  • Постигане на баланс между работа и личен живот (56%).
  • Взимане на кратки почивки (53%).
  • Да си достъпен за екипа си (49%).
  • Служителите, работещи успешно от вкъщи, отделят средно по 28 минути за слушане на музика, 27 минути за гледане на телевизия и 25 минути за сърфиране в социалните медии.
  • Най-необходимото оборудване, от което имат нужда, е втори монитор, слушалки и мишка.
  • Най-използваните програми включват Zoom (58%), Microsoft Teams (47%) и Dropbox (46%).

Много служители започват постепенно да се връщат в офисите. Независимо дали ще решат да направят тази крачка, или ще поискат да продължат да работят от вкъщи, важни ще останат решенията и навиците, които увеличават продуктивността и помагат в комуникацията.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *