Партньор на Проватон
 7 знака, че любовната мъка руши живота ви

7 знака, че любовната мъка руши живота ви

Сподели в

Любовните раздели рядко са лесни. Има период на осъзнаване, преживяване, адаптация към новото. Периоди, които са съпроводени с емоционални сътресения, повличащи със себе си и физически такива. Любовната раздяла е различна за всеки. Понякога тя може да излезе извън контрол и да бъде опасна за нас. Вижте няколко признака, че е време да се изправите сериозно срещу вашата любовна мъка, преди да е разрушила живота ви.

Физически неразположения

Напълно нормално е да усещаме физическо неразположение, когато преминаваме през любовна раздяла. Този дистрес често води до гадене, повръщане, диария, киселини в стомаха, главоболие, липса на енергия, липса на апетит, безсъние и други. Лошото на дистреса е, че той може да е продължителен и много от физическите и емоционални неразположения да се превърнат в хронични.

Не можете да мислите за нищо друго

Особено в първите седмици, в съзнанието ни изникват спомени, ситуации, които са свързани с бившия партньор. С течение на времето отново се връщате към любимите занимания и все по-рядко се сещате за него. Но ако започнете да се усещате така, сякаш животът ви няма смисъл без другия човек, тогава е добре да помислите за консултация с психолог.

Избягвате компанията на приятели

Още един показател, че любовната ви раздяласе е превърнала в нещо по-сериозно и вредно за вас е желанието ви да се изолирате дори от приятелите ви. Въпреки че приятелите не могат да разрешат нашите проблеми, диалогът с тях, времето прекарано заедно, действат оздравително на психиката.

Липса на желание за работа

Има го в първите дни на любовната раздяла и отново е нещо нормално. Но в дългосрочен план, апатията към обичайните занимания, влошаването на продуктивността, са лош знак и е време да потърсите професионална подкрепа.

Липса на мотивация

Помислете само за вашите цели преди любовните разочарования, хобитата, любимите ви занимания. Къде е сега желанието ви за тях? От колко време липсва?

Не се грижите за нуждите си

Грижата за себе си винаги е от съществено значение, а след болезнена раздяла е от двойно по-голямо значение да обръщате внимание на вашите нужди. Понякога любовната мъка е толкова силна, че занемаряваме себе си по всякакъв начин, което нанася допълнителни вреди върху здравето ни.

Апетитът ви се е променил, а и страдате от нарушения на съня

Раздялата може да бъде огромен източник на стрес, а понякога твърде много стрес може да доведе до загуба на апетит или пък преяждане. Без значение в коя крайност е, това е признак, че любовната депресия е завзела много сериозно живота ви. Лошите хранителни навици повличат след себе си редица други усложнения.

В първите самотни нощи безсънието е нещо очаквано. Но в дългосрочен план непълноценният сън може да доведе до страх към самото безсъние, тежките нощи, което прави спането още по-невъзможно.

: https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *