Партньор на Проватон
 При 30% затворени хотели у нас – бой за плажа. Хора спят по шезлонги!

При 30% затворени хотели у нас – бой за плажа. Хора спят по шезлонги!

Сподели в

В чисто икономически план се реализират много малко нощувки

За парадоксална ситуация на българското Черноморие сигнализираха от асоциацията на туроператорите и туристическите агенти (АБТТА). Според Димитър Попов от браншовата организация въпреки че почти 1/3 от хотелите не работят това лято, има недостиг на места за плажуване.

“У нас и при 30% затворени хотели, пак има бой по плажа. Хората спят по шезлонгите, защото няма място на плажа – заяви представителят на АБТТА в предаването “Неделя 150″ по БНР.

Може би трябва да се пренасочим към пазари, при които хората не търсят плажове. Затова се разви и алкохолният туризъм. В по-далечна перспектива ще трябва да се връщаме към туристи от Близкия изток, от арабския пазар… Които търсят не плаж, а забавление, хазарт.”

По думите на Попов летният сезон през 2021 г. е по-добър от миналия, “но можеше да е далеч по-добър”. Според него много от мерките за помощ в ковид кризата са закъснели, а самите противоепидемични мерки “също са объркващи”.

“Притеснителен е фактът, че въпреки всички ковид ограничения в Гърция, българските туристи все пак масово предпочитат южната ни съседка за лятната си ваканция”, обобщи Димитър Попов.

Той разкри още, че по северното ни Черноморие туристите са основно от Румъния. И прогнозира множество фалити в бранша наесен:

“В чисто икономически план се реализират много малко нощувки. Имаме 4,6 млн. реализирани нощувки в хотелите, което е нищо. Включително българите реализират малко нощувки”, пише “Сега”.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *