Партньор на Проватон
 10 въпроса, които да си зададете, преди да скъсате с партньора си

10 въпроса, които да си зададете, преди да скъсате с партньора си

Сподели в

Когато се стигне до раздяла, решението невинаги е лесно. В някои случаи се иска смелост, в други сериозно обмисляне на плюсовете и минусите на връзката, чувствата, проблемите. Когато сте имали сериозна продължителна връзка, нещата са още по-трудни. За да сте сигурни дали да прекратите връзката си е най-добре да си отговорите на някои въпроси, преди да вземете решение как да действате.

1. Някой или нещо влияе ли на решението ми?

Ако обмисляте сериозно да скъсате с партньора си, трябва да сте сигурни, че вие взимате това решение сами, а не под натиск на чуждо мнение. Хората около вас могат да имат мнение относно връзката ви, но е важно вие самите да вземете решението си, а не да се влияете от чуждия опит. Въпреки че мнението на близки и приятели е важен фактор за взимане на решения, важни сте вие и чувствата ви.

2. Имаме ли общи ценности?

Ако с вашия партньор се различавате коренно в разбиранията си за живота, особено по най-важните въпроси, касаещи ценностите, важни за двамата, тогава това би било проблем в някакъв етап от връзката. Ако мислите, че ценностите са незначителен фактор, върху който можете да постигнете консенсус или да промените мнението си, вероятно се лъжете. За да сте сигурни трябва да проведете сериозен искрен разговор на тази тема.

3. Представям ли си партньора ми като баща на децата ми?

Ако за вас семейството и децата са важни и искате да ви се случат в бъдеще, помислете дали виждате партньора си като глава на семейството ви. Ако не можете да си го представите или имате твърде непреодолими забележки към възпитанието и поведението му, по-добре е да се разделите, докато е време.

4. Това ли е моят път?

Ако мисълта да скъсате се е загнездила в съзнанието ви, вероятно имате причина за това. Помислете си добре дали си представяте живота с този човек занапред. Това ли е пътеката, по която искате да тръгнете или просто сте се запътили по течението.

5. Все още ли съм щастлива?

Щастието не е константа. То може да изчезне също толкова бързо, колкото се е появило. Ако в началото на връзката си сте били щастливи, но вече не сте, не се дръжте за миналото и не преглъщайте нещастието си в името на миналото. Живейте в настоящето. Ако не се чувствате щастливи, връзката ви може да ви кара да се чувствате именно така.

6. Харесвам ли себе си в компанията на партньора си?

Понякога човек не си дава сметка как променя поведението си, когато е с половинката си. Това е най-осезаемо за околните, които ви виждат както в неговата компания, така и без него. Ако има сериозна промяна в поведението ви, чувствате се потиснати или се чувствате сякаш не сте себе си, това е сериозен повод за размисъл върху това дали да продължавате връзката си с този човек.

7. Това ли искам?

Възможно е да не сте готови за това, което партньорът ви иска от вас. Ако той, например, иска да задълбочите връзката си и да я превърнете в семейство с деца, а вие не сте готови, не го правете, само защото някой друг иска това от вас. Помислете на какъв етап сте самите вие. Преценете дали ако откажете тази покана няма да съжалявате.

8. Случва ли се нещо голямо и значимо в живота ми сега?

Ако ви предстои да направите друг голям избор в живота си, кариерен, смяна на местожителство например, преценете кое от двете събития ви е по-важно. Ако усещате, че връзката ви с този човек на този етап не е центърът на живота ви, обмислете дали да продължите.

9. Скучно ли ми е в тази връзка или е нещо по-сериозно?

Понякога хората бъркат скуката във връзката с липса на любов и перспектива. Помислете добре преди да вземете прибързани погрешни решения. Ако състоянието ви е моментно, то ще отмине. Скуката във връзката е нещо, което двамата партньори могат да поправят лесно с повече усилия от страна и на двамата. Ако обаче не е просто скука, а сериозен разрив, тогава нещата са далеч по-сериозни.

10. Какво бих избрала, ако вярвах на интуицията си?

Женската интуиция е инструмент, който можете да използвате много умело. Тя почти никога не лъже. Вътрешните усещания, които има всяка жена, я водят към правилния избор, стига да умее да чува вътрешния си глас.

: https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *