Партньор на Проватон
 Слави спаси Бойко за агитацията в Турция

Слави спаси Бойко за агитацията в Турция

Сподели в

Представителите на „Има такъв народ“ и човекът на Мая Манолова в комисията към ЦИК, която е трябвало да вземе решение за наказание по нарушенията, извършени от ГЕРБ, чрез агитация на турски език в Турция, най-изненадващо напуснаха залата за гласуването, съобщи BIG5.

Вместо солидарно с всички останали партии да санкционират нарушението, извършено от ГЕРБ в Турция, хората на Трифонов и Манолова решиха да избягат от отговорност, като по този начин спасиха ГЕРБ от санкции.

По думите на наши източници щом е дошъл момента да бъде гласувано наказание за ГЕРБ, четирима членове на ЦИК (трима от „Има такъв народ“ и един от „Изправи се! Мутри вън!“) са напуснали заседанието, като са изчакали пред вратата само докато мине гласуването. Веднага след това, предвождани от шефката на ЦИК Камелия Нейкова, членовете от двете партии са се върнали в залата и са продължили участието си по други теми, свързани с работата на ЦИК.

„С това си действие реално хората на Слави и Мая очевидно спасиха своя приятел Бойко Борисов, като се направиха на слепи за бруталната агитация на турски, която ГЕРБ проведе в южната ни съседка. Това е така, защото с четирима членове по-малко няма как да бъдат събрани нужните гласове за налагане на санкция.“, коментира пред медията ни потресен член от комисията.

Предвид шумните и показни изказвания на Тошко Йорданов, че ИТН няма да работи с или в полза на ГЕРБ, сега се оказва, че всъщност двете партии започват непрестанно да се подкрепят. Дали тази любов ще мине под официалното брачното венчило след 11 юли, предстои скоро да видим.

Нека накрая само припомним, че конкретната жалба срещу ГЕРБ за агитация на турски език в южната ни съседка бе подадена от партията на Васил Божков „Българско лято“. Според анализатори с това свое действие „Има такъв народ“ и „Изправи се! Мутри вън“! не просто са подкрепили Бойко Борисов, а съвсем тенденциозно са саботирали сигнала от хората на Божков.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *