Партньор на Проватон
 Мустафа Карадайъ : Възстановяването на демокрацията не може да се случи с недемократични средства и инструменти

Мустафа Карадайъ : Възстановяването на демокрацията не може да се случи с недемократични средства и инструменти

Сподели в

Централният предизборен лъч приключи своята предизборна обиколка из страната с митинг концерт в Горно Краище, община Белица. Пред събралите се Карадайъ подчерта, че е от голямо значение „Пътят,  по който ще се възстанови нормалността в политиката и демокрацията.“ Той изтъкна че „възстановяването на демокрацията не може да се случи с недемократични средства и инструменти.  Не е факт все още краят на модела ГЕРБ, защото тези, които са мераклии да  застанат на мястото на ГЕРБ могат продължат по същия не демократичен път, но ние няма да им го позволим, защото сме платили много висока цена за демокрацията. Ние ще отстояваме демокрацията и ще бъдем пазители на демокрацията в Нашата Родина.“ Бе категоричен Карадайъ.

Той допълни „Ако през април месец държавният апарат работеше за производство на изборен резултата на ГЕРБ, то новопоявилите се, дошли на мястото на ГЕРБ, използват същите  инструменти и целия репресивен апарат в момента, за да си произвеждат изборен резултат. То това не е борба с модела ГЕРБ!  Това е същият недемократичен подход.“ каза още председателят на Движението.

Карадайъ подчерта че „Институциите трябва да функционират в диалог, взаимен контрол и координация.“ и от потвърди че ДПС ще се бори за това, защото „Призванието на ДПС е да начертава посоката на страната, да определя приоритетите на нашата Родина“.

В изказването си Йордан Цонев, втори в листата на Благоевград и зам.-председател определи предизборната кампанията, правена от други партии като компроматна и недостойна „Тази кампания започна с компрометиране на наш приятел, без съд без присъда и без доказателства, няма значение кой го прави. Кампанията продължи с посещението на председателя в Р Турция, където беше посрещнат на най-високо ниво. И се развихри една недостойна кампания.  Той допълни че париите без ясни цели и приоритети „винаги градят своя политически образ, своята битка за власт на гърба на ДПС.“

Цонев подчерта, че „ДПС не е обикновена партия, а се роди в битката за права и свободи, за достойнство, чест, вяра, език и религия на българските мюсюлмани. И  д-р Ахмед  Доган стана лидер на българските мюсюлмани, защото я водеше тази битка.“

Зам.- председателят изтъкна, че „ДПС е код  за междуетническо и между религиозно разбирателство, код за добруване на хората! ДПС е код за създаване на модерна държава!“ заключи Цонев.

По-рано централният предизборен лъч проведе срещи с членове и симпатизанти от Якоруда.

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *