Партньор на Проватон
 Опасни неща, до които води липсата на комуникация във връзката

Опасни неща, до които води липсата на комуникация във връзката

Сподели в

Комуникацията е сърцевината на връзката. Без общуване в качествен смисъл на това понятие, връзката не би могла да съществува задълго, още по-малко да съществува пълноценно. Връзките могат да възникнат от страст, от безумно влюбване, могат да са вследствие на приятелство, което прераства в любов. Каквато и да е причината да бъдете заедно с партньора си, ако не общувате качествено, това рано или късно ще се отрази както на връзката ви, така и на физическото и емоционалното ви състояние.

Какво се случва с връзката и здравето ви, ако нямате здрава комуникация помежду си?

Ставате невидими

Когато няма комуникация, личността избледнява. Ставате невидими за партньора си. Той за вас също. Започвате да не усещате настроенията си. Не знаете какво мислите. Още по-лошо е и ако не се интересувате от това. Когато не изразявате мислите и желанията си, партньорът ви свиква с незабележимостта ви. Спира да се старае да ви накара да се чувствате добре, да сте щастливи. Започва да се интересува само от себе си. Вие правите същото. В дългосрочен план това е рецепта за провал на връзката.

Липсата на комуникация се отразява на здравето

Когато не общувате пълноценно с половинката ви, това се отразява както на физическото ви здраве, така и на психическото и емоционалното ви състояние. Кога за последно сте се смели заедно? Кога сте се скарали, дори да е било за глупост? Кога сте обсъдили сериозен проблем, пред който сте били изправени като двойка?

Ако връзката ви е белязана от мълчание и преглъщане на важни теми през повечето време, това неминуемо се отразява на цялостното ви здраве. Неизказаните думи и неизживените емоции, потиснати дълбоко, без значение дали са положителни или отрицателни, ви разболяват. Лошата комуникация е механизъм за влошаване не само на отношенията, но и на здравето.

Спрели сте да правите секс

Комуникацията не се отнася само до разговорите. В нея се включва всякакъв тип контакт – вербален, физически, емоционален. Ако сте престанали да правите секс, липсата на комуникация е достигнала много по-дълбоки нива на отдалечаване. Сексът е показател за здрава връзка и далеч надхвърля физическата близост. Той е част от емоционалната близост и интимност във връзката. И когато той липсва, това е признак на сериозен разрив в общуването на всякакви нива.

https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *