Партньор на Проватон
 Община Варна осигури патронажна грижа за хора в нужда и през 2022 г.

Община Варна осигури патронажна грижа за хора в нужда и през 2022 г.

Сподели в

Община Варна продължава социалната услуга патронажна грижа за граждани и през следващата година. Вече е одобрено проектното предложение “Патронажна грижа +“ с продължителност 12 месеца по приоритетна ос “Подкрепа за преодоляването на последиците от кризата, предизвикана от пандемията от COVID-19 и подготовка за екологично, цифрово и устойчиво възстановяване на икономиката“ на ОП “Развитие на човешките ресурси“.

Планирани са дейности в две направления: предоставяне на патронажна грижа и превенция на коронавирусната инфекция в социалните услуги.

Новият компонент на патронажната грижа за най-застрашените от COVID-19 ще стартира през месец януари 2022 година, осигурявайки устойчивост на предлаганите към момента услуги по проект “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания на територията на община Варна – Компонент 2”, чиято реализация ще приключи през месец декември 2021 год.

Във второто направление, с начало 1 декември 2021 год., ще бъдат реализирани мерки, насочени към опазване на здравето, както на потребителите на социални услуги, така и на персонала, ангажиран с тяхното предоставяне. Ще бъде осигурен необходимия човешки ресурс и безопасна среда за изпълнението на социалните услуги в контекста на епидемична обстановка, а при необходимост и допълнителна компютърна техника за предоставянето им дистанционно. Стойността на проекта е 2 156 183.54 лв. безвъзмездна финансова помощ, съобщават от дирекция “Социални дейности“.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *