Партньор на Проватон
 В спортното министерство са раздадени авансово 11,5 млн. лв. за шест дни

В спортното министерство са раздадени авансово 11,5 млн. лв. за шест дни

Сподели в

Красен Кралев раздал парите на съмнителни дружества

Ударно раздаване на милиони левове е направило спортното министерство в края на миналата година. За шест дни са подписани договори за общо 11,5 млн. лв. Парите са раздадени 100% авансово. Това заяви пред Нова телевизия служебният спортен министър Андрей Кузманов. По думите парите са дадени авансово по силата на анекс, подписан в деня на договора, който пък указвал, че се плаща поетапно.

Според него самите дружества са съмнителни. Седем от тях са регистрирани на един и същи адрес. По случая е започнала проверка. Кузманов твърди, че това не е продиктувано от реваншизъм.

Нова година е било. Дядо Мраз е дал подаръци, аз така си го обяснявам метафорично„, заяви той.

Става дума за обществени поръчки за физкултурни салони. Договорите са общо 14.

Дружествата са създадени седмици преди подписването. „Колежката Комитова (регионалният министър Виолета Комитова б.р.) каза, че за една магистрала са преведени 80 млн. лв., след четири години ще се направи. Тук е същото. Ние не можем да се мерим като с останалите министерства, но преведени пари на 100% на фирма, която никой не я знае и ще почне изпълнението, когато имат скица за строеж„, каза Кузманов.

Това е вторият скандал с раздаване на пари от спортното министерство. Първият бе около федерацията на ММА, ръководена от Станислав Недков-Стъки. Той отрече организацията да е взимала споменатите от новия кабинет суми и влезе заедно с група бойци в министерството, за да търси обяснения от Кузманов.

Според министъра парите за ММА федерацията не са дадени незаконно. Кузманов обясни, че претенциите на Недков не били към него, а към бившия министър Красен Кралев, защото той е раздавал сумите.

За мен е скандално например, че една федерация по ММА взима едни суми, а олимпийски федерации, стари федерации като колоезденето, като тениса на маса взимат по-малко пари. Не е против правилата, всеки има право под слънцето, зависи на кой какъв лъч му се дава„, коментира Кузманов.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *