Партньор на Проватон
 Мустафа Карадайъ от Хасково: Държим на приятелите си, правим политика с факти

Мустафа Карадайъ от Хасково: Държим на приятелите си, правим политика с факти

Сподели в

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с младежи от Хасково, за да покаже подкрепата си за водача на ДПС  в Хасково председателят на Младежко ДПС Сезгин Мехмед. Лидерът на Движението успя да отговори на всички въпроси поставени от младежите по време разговора им с тях. Един от тях беше свързан със закона „Магнитски“, който  Карадайъ коментира така.

„Магнитски e инструмент за политически решения, това разбрахме от всички социолози, политолози и анализатори. Нашата официална позиция е за реда, за законността, за върховенството на закона, за демокрацията за демократичните принципи, никой на нас не може да ни чете лекции, защото ние сме свалили комунистическия режим и сме докарали демокрацията в нашата Родина България.  Това са общи принципи, за които ние работим и ги поддържаме, но  ние очакваме да видим факти и доказателства. Защото в онази публикация на посолството пише „твърди се“ е всеки за някого може нещо да твърди. Г-н Пеевски ми е личен приятел, ние се познаваме от 2001 година с него. Г-н Пеевски никога не е бил част от ДПС и никога не е участвал във взимането на  политическите решения в ДПС, защото ДПС функционира съгласно решенията на своите колективни органи: ЦОБ,ЦС, областен, общински съвет, местен съвет. Г- н Пеевски не е бил член на ДПС, но той е мой приятел и един от близките хора до ДПС от 2008 год , той стана част от гражданската квота и активно сме работили в защита на демокрацията в България и евроатлантическата ориентация на България. Но има една група в България, която аз наричам „организирана престъпна група“, които воюват с нас най-вече след 99 година и онова което правят го лепят  като етикет на нас  и  ни създават образ като партия. Говоря за Прокопиев и кръга „Капитал“.“ бе категоричен Карадайъ.

Той допълни  за тях „С анти-ДПС кампания унищожиха автентичното дясно в България, унищожиха СДС. Те са нереализирани в края комунистическия период, абонирани след падането на комунизма за дясното в България, опитите им за политически инженери на политическия терен. Но само в кабинетите на Борисов имат над 20 министри независимо че не печелят избори.“ и  продължи. „С анти-ДПС кампания създадоха ГЕРБ и с  анти-ДПС кампания ще изчезнат от политическия терен. За да можем ние да си формираме нашето поведение, отношение и позиция към когото и да е, ние ще го направим само  информирани и разумни, докато няма факти и доказателства, а има едни твърдения, г-н Пеевски е приятел на ДПС и той има този образ именно, защото е приятел на ДПС. Ние не си изхвърляме приятелите на база твърдения, а напротив правим политика на база факти, а не на внушения.“

По време на срещата Карадайъ призова младежите да гласуват с №7 и припомни отново  приоритетите на ДПС заложени в програмата за ускорено икономическо развитие-   Зелената икономика, дигитализацията и гражданското общество ,които от миналата година са приоритети и на ЕС.

През деня се проведоха среща с жители на община Минерални бани и работна среща с областния съвет на ДПС Хасково. На срещата присъства още президента на европейските либерали Илхан Кючюк, председателят на европейската либерална младеж Антоанета Асенова, областни и общински председатели на ДПС .

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *