Партньор на Проватон
 Готови ли сте да рискувате парите и времето на другите?

Готови ли сте да рискувате парите и времето на другите?

Сподели в

По света има много желаещи да започнат бизнес или да създадат компания. След преживяването на глобална икономическа криза, работните места започнаха да намаляват. В този контекст нуждата от генериране на самостоятелна заетост и независим източник на доходи нарастват неимоверно много, само че хората, притежаващи идеалния капацитет да станат успешни предприемачи, са малко. Трябва да се отбележи, че за създаване на компания само желанията и нуждите не са достатъчни. Нужни са определени черти на характера, както и подготовка, които впоследствие да допълните с добра бизнес идея и бизнес план. Следователно, ако имате желание да започнете бизнес и да влезете в света на предприемачите, е необходимо да се самоанализирате, за да видите дали наистина отговаряте на изискванията. Еntrepreneur представя шест въпроса, които ще бъдат ключови за вашата бизнес дейност.

Имате ли всичко необходимо, за да стартирате собствен бизнес? – Ние се позоваваме на умения като пари, контакти и знания за стартиране на компания или собствен бизнес. Колкото и да е важна бизнес идеята, е нужно да се извърши проучване, за да се определи дали бизнесът ще бъде устойчив и печеливш във времето. Всичко това ще постигнете, когато изпълните бизнес план.

Способни ли сте да рискувате времето и парите на другите? – Много пъти не само парите ви ще бъдат заложени на карта, но и тези на други хора. Важно е да разберете, че те може да не разбират напълно бизнеса ви, но ви се доверяват.

Готови ли сте да се изправите пред трудностите, които идват по пътя? – Тази точка е жизненоважна, тъй като хората, които се поддават на депресия или песимистични настроения, могат да заразят фатално всички служители на вашата компания. Когато предприемачът се усмихва, цялата му компания се усмихва с него.

Изобретател или предприемач сте вие? – И двете роли са важни в интегралния процес, но за да се създаде компания или бизнес, характеристиките на предприемача ще имат значение. Изобретателят отделя много повече време за продуктови патенти и прототипи и може да пренебрегне това, което наистина има значение за популяризирането на продукта и развитието на бизнеса.

Ще приемете ли, че компанията може да работи без вас? – Въпреки че компанията почти изцяло зависи от предприемача, тъй като расте, в нея постоянно се включват нови хора с нови идеи и по-специализирани функции. Поради това може с течение на времето компанията да се нуждае от вас все по-малко. Тази ситуация е идеална за успешна компания.

Виждате ли се като лидер? – Предприемачът е лидер и страхотен мотиватор, който се отличава със специални черти като постоянство, креативност и толерантност към риска. Ако искате да създадете компания и да имате успех в бизнеса, трябва да започнете да виждате себе си като страхотен предприемач. Не го забравяйте и работете върху това.

Източник: entrepreneur.com

Превод и редакция: Нели Тодорова

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *