Партньор на Проватон
 Започва XX Лятна научна сесия на Юридическия факултет на ВСУ “Черноризец Храбър”

Започва XX Лятна научна сесия на Юридическия факултет на ВСУ “Черноризец Храбър”

Сподели в

XX Лятна научна сесия на Юридическия факултет на ВСУ “Черноризец Храбър“ ще се проведе на 25 и 26 юни 2021 г. Тя ще бъде открита от проф. д.ю.н. Йонко Кунчев – декан на факултета, на 25 юни, в 10.00 ч. в Учебно-спортния комплекс. Приветствие към участниците и гостите ще направи проф. д-р Петър Христов – ректор на Варненския свободен университет. Събитието се провежда под знака на 30-годишнина от създаването на ВСУ “Черноризец Храбър“.

С особен интерес се очакват пленарните доклади. За отношението между категориите “следи“ и “доказателства“ през призмата на техните теории ще говори проф. д.ю.н. Йонко Кунчев. Проф. д.пс.н. Людмил Георгиев – водещ преподавател в катедра “Психология“ на ВСУ “Черноризец Храбър“, ще представи темата “Любовта: екзистенциалната ентелехия на живота“. Яни Янев – вицепрезидент на университета и изследователят Светлозар Попов ще направят анализ “Правоприемник ли е Исперихова България на териториалните права по договора от 448 г. между Византия и Хунорската империя“.

98 доклада ще представят участниците в ХХ Лятна научна сесия на Юридическия факултет. Те са в направленията “Право“, “Национална сигурност“ и “Психология“ и са в програмата на научните конференции “Право и общество“, “Общество и сигурност“ и XX Международна конференция “Приложна психология“. Участие ще вземат студенти, докторанти и преподаватели от ВСУ “Черноризец Храбър“ и други университети, а също и учени, и експерти от практиката от България, Турция, Израел, Кипър,  Казахстан, Украйна и др.

Участниците и гостите в конференцията ще се насладят на богатата съпътстваща програма. В 12,30 ч. на 25 юни на откритата сцена във ВСУ “Черноризец Храбър“ Държавната опера във Варна ще изнесе концерт “Варна, музиката и морето“. Той е организиран от Клуб Юнеско Варна, с подкрепата на Фонд Култура при Община Варна, и е посветен на 100-годишнината от обявяването на Варна за курортен град. Ще бъдат представени произведения на Александър Кръстев, Добри Христов и Милко Коларов.

В 18.00 ч. същия ден в Аула Максима на университета ще е българската премиера на документалния филм “Учителят по немски” на проф. д. ист. н. Евгений Кожокин. Предвидена е среща с автора на филма.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *