Партньор на Проватон
 „Шише върни, книга си вземи“ в петък пред Фестивалния комплекс във Варна

„Шише върни, книга си вземи“ в петък пред Фестивалния комплекс във Варна

Сподели в

Желаещите да се включат в кампанията, трябва да върнат стъклено шише от парфюм или козметика и да оставят дарение от 1 лев

Фестивалът Green REvolution ще се проведе тази петък и събота пред Фестивалния и конгресен център във Варна. В първия фестивален ден – 25 юни (петък) на щанда на еколозите пред Фестивалния комплекс ще бъдат пренесени станалите традиция Зелени петъци и кампанията „Шише върни, книга си вземи“. Между 13 – 17 ч в петъчния ден всеки варненец ще може да си избере позабравено издание на любима книга срещу стъклено шише от парфюм или козметика, както и да остави символично дарение от 1 лв.

Каузата на фестивал Green REvolution е в подкрепа на природозащитни младежки дейности в района на Североизточна България. Набраните по време на фестивала средства ще се използват за конкретни дейности, които ще се определят и администрират от Набирателен фонд „Лист“.

Фонд „Лист“ е инициатива Обществен център за околна среда и устойчиво развитие, чиято мисия е да превърне опазването на околната среда в личен интерес на всеки.

Фестивал „Green REvolution“ ще се проведе на 25 и 26 юни във Варна. Пред Фестивалния и конгресен център ще бъдат разположени работилници, щандове на екоинициативи, екопроизводители и търговци. Преди старта на фестивала, на 24 юни от 13 ч, ще бъде проведена регионална среща на живи места и живеещите природосъобразно.

Първото издание на „Green REvolution“ във Варна се организира от Екологично сдружение „За Земята“.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *