Партньор на Проватон
 Кардио упражненията, които са по-ефективни от тичането на пътеката

Кардио упражненията, които са по-ефективни от тичането на пътеката

Сподели в

Бягането е най-популярният вид кардио активност, но има и други упражнения, които са по-интензивни и техният ефект е по-голям. Кои са те – вижте в галерията ни.

Названието “кардио” подсказва основните органи, които се натоварват при тренировката – сърцето и кръвоносните съдове. С увеличаването на сърдечния ритъм се осигурява повече кислород на мускулните клетки, а това води до по-здрави органи и по-бързо изгаряне на калориите. Предимствата на този вид тренировка са, че се укрепват сърцето и белите дробове, повишава се плътността на костите, предотвратяват се сърдечни болести, високо кръвно, диабет, затлъстяване и се намаляват нивата на стреса.

За да постигнете желаните резултати, се препоръчва да правите кардио упражнения поне три дни в седмицата, а загрявката преди тях е от изключително значение. Подходящото времетраене е от 15 до 60 минути, в зависимост от степента на интензивност и собственото ви ниво. Сутрешните кардио тренировки са най-ефективни, особено ако са на гладно. През нощта организма ви изразходва само мазнини, за да запази глюкозата. Ако закусите след тренировката, засиленото топене на мазнините ще продължи през целия ден.

<p>Скачане на въже</p>

Скачане на въже

<p>Тичане по стълби</p>

Тичане по стълби

<p>Подскоци с високо вдигнато коляно</p>

Подскоци с високо вдигнато коляно

<p>Подскоци "Звезда"</p><p>Едновременно движете ръцете и краката. Краката трябва да са на разстояние два пъти разстоянието на раменете. Ръцете образуват кръгово движение, което приключва над главата.<br></p>

Подскоци “Звезда”

Едновременно движете ръцете и краката. Краката трябва да са на разстояние два пъти разстоянието на раменете. Ръцете образуват кръгово движение, което приключва над главата.

<p>Клек-подскок</p>

Клек-подскок

<p>Велосипедни коремни преси</p>

Велосипедни коремни преси

<p>Напади "Паяк"</p><p>Застанете в позиция за лицева опора. Повдигнете десния крак и го преместете към дясната ръка. Върнете крака си назад в изходно положение. Повторете на другата страна.<br></p>

Напади “Паяк”

Застанете в позиция за лицева опора. Повдигнете десния крак и го преместете към дясната ръка. Върнете крака си назад в изходно положение. Повторете на другата страна.

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *