Партньор на Проватон
 Представители на институции във Варна обсъдиха предстоящите избори

Представители на институции във Варна обсъдиха предстоящите избори

Сподели в

Областният управител на Варненска област Марио Смърков се срещна с ръководители на прокуратурата, ОД на МВР във Варна и РИК във връзка с организацията и провеждането на парламентарните избори на 11 юли 2021 година.

Противодействието срещу нарушения на изборното законодателство бе основна тема на срещата, в която участваха зам.-районният прокурор Владислава Панайотова, зам.-окръжният прокурор Светлана Данева, директорът на ОД на МВР – Варна, директорът на териториалната дирекция на ДАНС и председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Велин Жеков.

Беше обсъдена създадената организация за свободно упражняване на вота и за максимално ограничаване на негативни практики, свързани с контролиран вот и други незаконни въздействия върху избирателното право на гражданите.

От ОД на МВР съобщиха, че вече работи създадената гореща линия, на която се приемат сигнали, като всеки от тях, независимо по какъв ред е дошъл или ще дойде, се докладва незабавно в прокуратурата.

В деня на изборите и в предходния ден, освен обработката на сигнали, получени по линия на МВР, дежурни прокурори отново ще приемат и на място постъпваща от граждани или организации информация за нарушения.

Районната избирателна комисия във Варна има ясно отработен механизъм по отношение на постъпващите сигнали и те се изпращат едновременно до прокуратурата и полицията откъдето обратна връзка постъпва в същия ден, увери председателят на комисията Велин Жеков.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *