Партньор на Проватон
 3 въпроса, които ще решат следващия ти кариерен ход

3 въпроса, които ще решат следващия ти кариерен ход

Сподели в

Корона кризата промени работните места и за много хора доведе до промяна в кариерата.

Дори и да е желана, една такава промяна често е трудна и натоварваща и може да доведе до тревожност.

Авторът на Forbes Али Шахбаз предлага три въпроса, които да си зададеш, за да направиш по-лесно решението за нов кариерен път.

Искам ли да остана в същата индустрия? Пандемията промени тенденциите и постави фокуса върху сектори, които дават възможност за дистанционна работа, за разлика от тези, които предполагат общуване на живо.

Хората, които имат желание да променят сектора, могат да увеличат конкурентоспособността си с допълнителни обучения, много от които са достъпни и дистанционно.

Искам ли да остана в настоящата си компания? В началото на пандемията много компании започнаха да работят дистанционно. В последните месеци стана възможно постепенното връщане в офиса, но много от служителите подкрепят хибридния начин на работа.

Така гъвкавостта при начина на работа се оказва на едно от първите места в списъка с желания на служителите. Проблемът е, че много организации не бързат да се обвържат с ясно решение как ще се случва работният процес след края на пандемията.

Служителите са привлечени и от компании, които поставят в центъра хората и залагат на политика на разнообразие и включване.

Искам ли лична промяна? Индивидуалните предпочитания са важни за вземането на решения. Времето, прекарано в самоанализ по време на пандемията, накара много хора да открият истинската си страст. Ако чувстваш, че настоящият ти кариерен път не отговаря на това, която ти доставя най-голямо удоволствие, бъди благодарен за това откритие.

Следващи стъпки: Помисли задълбочено и намери начин да печелиш от възможности, при които страстта ти се припокрива с работата. Преди да предприемеш някакви действия, се запитай: какво има най-голямо значение за мен при избора на бъдещи работодатели: ценности, заплата, бонуси, самостоятелност, възможности за кариерно развитие. Какво търся?

Не бързай да рискуваш прекалено много, когато се насочваш към нова кариера – новото начало невинаги е лесно и може да включва по-голяма несигурност. Помни, че трябва да правиш анализи на ситуацията си от време на време – рядко може да се намери „перфектна работа“. Но здравословното желание да намериш такава е стъпка в правилната посока.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *