Партньор на Проватон
 Янко Станев: Корпоративни интереси са в основата на отстраняването ми

Янко Станев: Корпоративни интереси са в основата на отстраняването ми

Сподели в

СДС ще поиска оставката на зам.-председателя на Общинския съвет Генадий Атанасов, когото обвини в политическо предателство към управлението на града

Обявената в последната обществена поръчка цена от 45 лв за обработка на тон варненски боклук не устройвала някои общински съветници. Към момента Варна плаща 73 лв за тон без ДДС на завода за боклук, а това е най-високата цена в страната

Зад отстраняването ми като зам.-председател на Общинския съвет във Варна стои задкулисният интерес на псевдопатриотични и неолиберални течения, които не защитават интересите на варненци, както и на корпоративните съветници в местния парламент. Това заяви предаването „Зала Пленарна” по Дарик Янко Станев, който се раздели с поста след гласуване на колегите му на сесията тази седмица. Искането за оставка беше направено от „Възраждане” заради решение на Комисията за защита от дискриминация, с което градският лидер на СДС е глобен с 1000 лева за расистко изказване.

Под „корпоративни съветници” Янко Станев обясни, че визира групата около Христо Атанасов, който също е зам.-председател на Общинския съвет.

„Те са близки до завода за боклук и винаги са били, което не е някаква тайна. Те са хора около известния варненски бизнесмен Ангел Дерменджиев. Проблемът със завода за боклук е ясен – трябваше да има процедура за обществена поръчка, но те не се явиха, защото обявената цена от 45 лв. за тон им се стори малка. В момента Варна плаща 73 лева без ДДС за преработката на тон боклук, докато София, Пловдив и Бургас плащат между два и три пъти по-малко. Преди две години имах глупостта да лобирам Община Варна сама да построи такъв завод срещу 10 млн. лева. Ако сега плащаме между 10 и 12 млн. лева на година, тогава щяхме да плащаме 3 пъти по малко”.

Янко Станев заяви, че СДС ще поиска оставките на зам.-председателите на Общинския съвет Христо Атанасов и Генадий Атанасов, когото обвини в политическо предателство към управлението на града.

„Яд ме е на хората, които извършиха предателство, защото преди изборите вдигнаха топката на „Възраждане”, каза още местния лидер на СДС.

Според Станев думата „негър”, заради която е санкциониран от КЗД, не е обидна.

„Последното, в което мога да бъда обвинявам, е расизъм. Изказването ми беше по повод вечните атака на опозицията, които ме караха да се чувствам като втора група човек. Куриозното е, че обвиненията идват от „Възраждане”, които са ксенофоби.

По думите на Янко Станев отстраняването му от длъжността зам.-председател на ОбС не е драма.

“Никой не може да промени това, че аз работя и ще работя за този град.”

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *