Партньор на Проватон
 От утре започва приемът на магистри в ИУ

От утре започва приемът на магистри в ИУ

Сподели в

На 18 юни започва първият етап от приема на магистри в Икономическия университет във Варна за академичната 2021/2022 година. Висшето училище предлага обучение след завършена бакалавърска или магистърска степен в 25 специалности от четири професионални направления: „Икономика“, „Администрация и управление“, „Туризъм“ и „Информатика и компютърни науки“.

От тази година има и една нова специалност „Еко икономика“.

„Тази специалност се предлагаше и в бакалавърска степен. Тя ще даде възможност за добра реализация на студентите в бъдеще, предвид съвременните тенденции в посока Кръгова икономика, Био икономика и опазването на околната среда“, подчерта д-р Дамян Киречев, заместник-директор на Центъра за магистърско обучение.

Формите на обучение са редовна, задочна и дистанционна.

ИУ-Варна провежда обучение по съвместни магистърски програми с бизнеса. Те се предлагат в четири от специалностите: „Банков мениджмънт“, „Управление на продажбите и мърчандайзинг“, „Корпоративен бизнес и управление“, в която активно участие вземат специалисти от Асоциацията на индустриалния капитал в България, както и „Аграрен бизнес“, където се включват експерти от Асоциацията на земеделските производители.

Актуална информация за кандидат-студентската кампания, в която активно се включват и обучаващите катедри, може да бъде намерена на сайта на ИУ-Варна. Освен на място, бъдещите магистри могат да кандидатстват и онлайн.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *