Партньор на Проватон
 Стоян Мирчев: До ден днешен не е потърсена отговорност на виновните, причинили безводието на яз. “Студена“

Стоян Мирчев: До ден днешен не е потърсена отговорност на виновните, причинили безводието на яз. “Студена“

Сподели в
„България на миналите избори каза „край“ на 10-годишния авторитарен модел на управление и в момента се търсят балансите, за да бъде удовлетворена максимална част от българите.“ Това заяви водачът на листата на Коалиция “БСП за България“ в Перник Стоян Мирчев пред радио “Фокус“.

По думите му всяко нещо, за което са негодували българските граждани, сега се официализира, благодарение на някои министри от служебното правителство, а 46-ят парламент ще има задачата да направи така, че държавата да заработи в интерес на хората, тъй като в последните 10 години това не се е случило.

В предаването „Това е България“ социалистът посочи част от акцентите на БСП: „Здравеопазване, икономика и разбира се социалната сфера – преизчисляване на пенсиите към 2017 г., което веднага ще повиши доходите на нашите пенсионери. Някои от мерките предвидени в програмата на БСП още от първия ден, в който се приложат, ще имат мигновен ефект. Други ще бъдат по-отдалечени във времето“, обясни водачът на левицата за област Перник.

По отношение на основните проблеми в областта, където той е водач на листа, Стоян Мирчев бе категоричен, че Перник има основните проблеми, които има навсякъде в България.

„И здравеопазването, и икономиката също са в тежко състояние. Около 20-30 хиляди перничани всяка сутрин пътуват до София, за да работят. Създаването на индустриална зона, възстановяването на железопътния транспорт – са част от решенията за перничани. Защото това са хора на които, ако се създадат съответните условия и работни места, ще си останат в родните си градове, а това ще задвижи икономиката. Също Перник е много важен регион, предвид идващата зелена сделка. Голяма част от производствата, ако не бъде приложена тя както трябва тук в България, ще бъдат ощетени техните работни места. Тоест ние трябва да се погрижим освен да минем към икономика, която произвежда по-малко вредни емисии, тези хора да не останат без работа“, коментира Стоян Мирчев.

Към част от проблемите социалистът добави и обезлесяването на гори. „Ситуацията е страшна например в общини като Брезник. Просто българската гора изчезва. Знаем и за проблемите около язовир „Студена“, около безводието, което ГЕРБ причиниха и които до ден-днешен на виновните не им е потърсена отговорност за това, което се случи. Проблемите са редица и чакат своето скорошно разрешение“, категоричен бе Мирчев.

Той изрази надежда, че в следващия парламент освен връщането на държавността, ще се върне и дебатът. Според него партиите трябва да намерят сила за разговори помежду си, общ език и диалог, както левицата е направила.

„БСП продължава да е единствената алтернатива на досегашните управляващи. Ние сме системна партия, която винаги е предвидима и изпълняваща своите обещания“, заяви социалистът, който призова за активност в изборния ден, защото само така ще има по-справедлива и по-солидарна България.

Попитан за тенденциите в страната Стоян Мирчев обобщи, че България на миналите избори каза „край“ на 10-годишния авторитарен модел на управление и в момента се търсят балансите, за да бъде удовлетворена максимална част от българите.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *