Партньор на Проватон
 Почти всички правим тези 5 грешки по време на секс

Почти всички правим тези 5 грешки по време на секс

Сподели в

Има колкото щеш стереотипи за секса, които за известни почти на всички и много от нас вярват на тях. Може би дори вие сте сред тях. Много от схващанията за секса са грешни. Сега ще ви разсеем някои от най-големите митове за секса, които пречат да водите нормален и пълноценен интимен живот. Почти всички от нас допускат тези грешки в секса и е добре да разберем, че всичко всъщност е един огромен мит, на който не трябва да отдаваме никакво значение.

Мъжете искат секс повече от жените
За щастие отминаха дните, когато се смяташе, че интимното желание на мъжа е много по-голямо. Според сексолозите нивото на сексуално желание и при двата пола е еднакво. Важен момент при осъзнаването е фантазирането. То е много полезно за интимните отношения и помага да осъзнаете какво наистина искате и какво успява да ви развълнува.

Жена, която не чувства удоволствие от секса, е фригидна
Съвременните сексолози вече са изоставили концепцията за фригидност. От анатомична гледна точка всяка жена е способна да изпита удоволствие от самия полов акт и да получи оргазъм от него. Ако няма удоволствие, то причината трябва да се търси в психиката на дадения човек и във физиологичните дадености, както и тези на партньора. Въпреки факта, че всяка трета жена изпитва трудности от различен характер при достигането на оргазъм, аноргазмията като неспособност да изпита оргазъм се диагностицира едва при 3% от жените. Тя може да се лекува успешно.

Винаги трябва да правите секс, когато мъжът ви го иска. “Той се нуждае, ще го понеса”
Половият акт без желание се осъжда както от психологията, така и от гинеколозите. Психолозите посочват че пробуждането на синдрома на жертвата става именно по този начин – когато една жена системно е подложена на насилие и в крайна сметка губи контрол над живота си. В същото време собственото либидо на жената изчезва, защото не се използва. Гинеколозите казват, че по време на полов акт без подходяща възбуда не се отделя естествено смазване, което е изпълнено с ерозия на шийката на матката. Отделна история е липсата на разбиране на стойността на себе си и желанието да “изпълним дълга”. Това е и психологически проблем, с който специалистите често работят.

Секс игрите са само за перверзници
За да разберете дали играчките са на страната на доброто или на злото е достатъчно да признаете факта, че вашата половинка не винаги е в състояние физически да ви задоволи. Секс играчките от дълго време не се използват само от самотници, а внасят разнообразие в живота на много двойки.

Секс лубрикантите са чист маркетинг
Всъщност смазването на самата жена не винаги е достатъчно. Това може да бъде или вродена характеристика на жената или придобита. Например по време и след бременност хормоналният фон се променя значително и жената може да изпита сухота в интимната област. Любителите на грубия и дълъг секс знаят, че за бурна вечер е добре да се запасите със смазка. Смазването освен това си е просто необходимо за аналния секс. В тази област изобщо няма естествено такова. Използването на играчки също е важно и може да е полезно.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *