Партньор на Проватон
 Съветници определиха предназначението на 13 апартамента, собственост на Община Варна

Съветници определиха предназначението на 13 апартамента, собственост на Община Варна

Сподели в

На днешното заседание на ПК „Собственост и стопанство“ във Варна, съветниците определиха предназначението на 13 апартамента, собственост на Община Варна, в новопостроена жилищна сграда на ул. „Подполковник Калитин“. Седем от апартаментите ще бъдат включени в общинския жилищен фонд „Резервен“, а други шест – във фонд „Жилища за настаняване под наем на граждани с установени жилищни нужди“, съобщават от пресцентър

Другото решение, което съветниците от ПК „Собственост и стопанство“ взеха, е имоти общинска собственост да бъдат предоставени за безвъзмездно ползване на Регионалния исторически музей /РИМ/. Става дума за имоти, обезпечаващи дейността на музея. Сред тях са сградите на РИМ, Етнографския и Природонаучния музей, Аладжа манастир.

Регионалният музей и досега ползваше имотите, но договорът между общината и културната институция изтече. Контрактът беше подновен за още 10 години, колкото е максималният срок по закон. Поддръжката, ремонтите, застрахователните вноски, такса битови отпадъци ще са за сметка на РИМ.

Съветниците дадоха също съгласието си помещения на бул. „Осми приморски полк“, които са общинска собственост, да продължат да се ползват безвъзмездно за нуждите на Дирекция „Социално подпомагане“ – Варна. С решение на членовете на комисията Сдружение „Дружество на инвалидите“ ще остане в бл. 67 в кв. „Чайка“ през следващите пет години. За същия срок Асоциация „Да съхраним жената“ ще използва безвъзмездно общински имот на ул. „Проф. Державин“ за работа с деца от аутистичния спектър. ПК „Собственост и стопанство“ взе също решение за подновяване на договора за наем с „Шанс за хора с увреждания“, който общината е сключила със сдружението за ползване на недвижим имот на ул. „Георги Бенковски“.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *