Партньор на Проватон
 Ново пожарозащитно оборудване получи Доброволното формирование към Община Варна

Ново пожарозащитно оборудване получи Доброволното формирование към Община Варна

Сподели в

15 комплекта пожарозащитни шлемове, ботуши, ръкавици и пожарникарски колани, както и гръдни пожарогасители получиха момчетата и момичетата от Доброволното формирование към Община Варна.

Дарението бе връчено от кмета Иван Портних и от комисар Тихомир Тотев, директор на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”.

Всички части на облеклата, закупени от Община Варна, са произведени в Чехия и Германия и отговарят на най-високите европейски изисквания за пожарозащита.

“Пожелавам Ви да няма поводи, които налагат използването на новите защитни облекла! Благодаря Ви за всеотдайността, смелостта и човещината, с които изпълнявате своя дълг към варненци по време на беда, особено в най-тежките дни на пандемията. Бъдете здрави“, обърна се към тях кметът Иван Портних.

“Благодаря ви момичета и момчета, че безвъзмездно отделяте от личното си време, за да сте подготвени да оказвате съдействие, когато е необходимо. Благодаря и на Община Варна за облеклата и оборудването, които отговарят на всички изисквания за безопасност“, заяви и комисар Тотев.

Доброволното формирование включва 26 души, молбите на още 7 кандидата предстои да бъдат разгледани. 15 от доброволците са пряко ангажирани с акции по пожарогасене. Финансирането на формированието се осъществява чрез държавно делегиран бюджет, а логистичното управление се ръководи от Община Варна, съвместно с Регионалната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението.

На събитието присъстваха Тодор Иванов, зам.-кмет на Община Варна, Руси Русев, ръководител на доброволното формирование, Жоро Георгиев, началник на отдел “Дейности по защита на населението“ към Община Варна.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *