Партньор на Проватон
 Николай Костадинов: Новият асфалт в “Кайстиева градина” може да понесе натоварване като за магистрала

Николай Костадинов: Новият асфалт в “Кайстиева градина” може да понесе натоварване като за магистрала

Сподели в

Според експерти, новият асфалт в “Кайсиева градина” може да понесе натоварване като за магистрала. Това сподели кметът на район “Владислав Варненчик” Николай Костадинов. Той коментира как се движат ремонтите в Кайсиева градина и други части на квартала. 

“Почти на финала сме при ремонтните дейности в трети микрорайон, които бяха започнати през април. Там вече се получава доста добре, има нов малък парк, зелена зона, от които района има нужда. Напредваме и със строително-монтажните работи във втори микрорайон в “Кайсиева градина”, където очакваме през следващата седмица да започне и поетапно полагането на асфалтовата настилка.

Досега се изграждаха новите подземни комуникации, които са липсвали.  Подготвяше се основата за асфалтиране на старите улици. В “Кайсиева градина” не бяха толкова дупките, колкото пропадналият пътен терен заради некачествения водопровод, изграден преди 40-50 години. Това като дефект ще бъде отстранено занапред.

Тази основа, която се прави в момента, е толкова качествена, че според експертите е достатъчно здрава да понесе натоварване подобаващо за магистрала. Надявам се да се получи доста добре.

Виждат се вече очертанията на новите улични фитнеси, започва и изграждането на две нови детски площадки. Предстои обособяването на доста нови паркоместа там, където досега съвсем са липсвали, а е имало нужда като зоната около бл. 230.

Доста от етажните собственици пожелаха да запазят градинката, която са създали и стопанисват пред входа им. Съобразяваме проекта с желанията на хората, ввслушваме се в тяхното мнение и предпочитания. Пишат ми хората, отзовавам се на място при всеки сигнал, коментираме и обсъждаме с живущите кое е най-добре за тях.

На доста места, където е необходимо, сме изградили тротоари или пешеходни зони. Проектантите доста по-лесно биха променили проекта, отколкото тези хора цял живот да търпят нещо, което не им харесва, не им допада, няма да е практично спрямо техните визии, защото на практика принадлежащите площи към етажните собственици са техните дворчета. Това което ние трябва да направим, е просто да ги поощряваме.

Ние като общество, като община, имаме възможност да го направим, защото така променяме облика не само на квартала, на града и на България като цяло.

“Владиславово” е абсолютен шампион, в цяла Варна няма толкова градинки, направени по наредбата за подпомагане на етажната собственост.

Допълнително мотивираме хората чрез конкурса “Пъстро и създадено с любов“, който е по моя инициатива и върви чудесно. Интересът към нея се засилва и по отношение на кандидатите, които искат да участват, но и по отношение на хората, които искат да си кажат думата коя градинка е най-красива, най-пъстра”, коментира Николай Костадинов.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *