Партньор на Проватон
 Младежи с инициатива: Стоп на агресията

Младежи с инициатива: Стоп на агресията

Сподели в

Наръчник за “Видове агресии и начини за справяне с тях“ е създаден в резултат от обобщените виждания и дискусии на участниците в младежка конференция под надслов „Видовете агресия и как да се справим с нея“

Причината е тревожната тенденция, свързана с нарастващата агресия сред младежите, особено в он-лайн средата, както и случаите на не приемане на различните младежи. Наръчникът има за цел да запознае младите хора с видовете агресивно поведение.

Той дава практически съвети как да се разпознават вербалната и кибер агресия и други рискови ситуации в училище и в интернет пространството.

Помага на младежите да разберат с кого общуват в мрежата и как да запазват личните си данни. Да могат да преценят дали са жертви на агресия, както и къде да потърсят помощ. Наръчникът се разпространява на хартиен носител сред 400 младежи, чрез сродни младежки организации и доброволците на Сдружение „С грижа за младите“. Може да се споделя свободно в социалната мрежа Фейсбук в електронен формат .

Наръчник за “Видове агресии и начини за справяне с тях“ е нов образователен продукт, създаден в рамките на Mладежка инициатива под надслов: СТОП на агресията!, реализирана от Сдружение „С грижа за младите“ с финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция „Образование и младежки дейности“.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *