Партньор на Проватон
 Община Варна ще осигури средства за завършване на ремонта на стадион “Спартак”

Община Варна ще осигури средства за завършване на ремонта на стадион “Спартак”

Сподели в

Община Варна ще осигури средства за завършване на ремонта на стадион “Спартак“, за да може спортното съоръжение да получи лиценз за организиране на двубои на професионално ниво. Съветниците от финансовата комисия към Общинския съвет одобриха предложението на кмета за отпускане на над 2 ,57 млн. лева с ДДС от местната хазна за реконструкция на съществуващи трибуни, писти, подходи на стадион “Спартак“ и за цялостен ремонт на теренната настилка на стадион “Локомотив“. Крайното решение за финансирането ще бъде взето от Общинския съвет.

По предварителни разчети реконструкцията на стадион “Спартак“ ще струва близо 1,95 млн. лева, а на терена на стадион “Локомотив“ – почти 627 хил. лева, в това число проектиране, строителен надзор и др. 1,2 млн. лв. от средствата ще бъдат осигурени от тазгодишния бюджет. Останалата част в размер на 1, 375 млн. лева ще бъде заложена в бюджета на община Варна за 2022 г.

На днешното заседание стана ясно, че през март Зоналният съвет на БФС е забранил организирането на спортни мероприятия на територията на комплекса, тъй като е опасен и състоянието му застрашава здравето на състезателите. Клубът е принуден да наема спортни съоръжения за провеждане на футболни състезания на седем детски гарнитури, участващи в различните първенства под егидата на БФС. Затова е необходимо възстановяване на изкуствената настилка на терена на спортен комплекс “Локомотив“, позволяващ безопасното провеждане на тренировъчен процес и спортни състезания на детско-юношеската школа.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *