Партньор на Проватон
 Борислав Гуцанов: Купеният вот във Варна е 20 хиляди гласа. Официално предупредих полицията, нямаше реакция

Борислав Гуцанов: Купеният вот във Варна е 20 хиляди гласа. Официално предупредих полицията, нямаше реакция

Сподели в

Купеният вот във Варна е около 20 хилляди гласа. Поръчителите на покупките на гласове са местни олигарси, пряко свързани с ГЕРБ, това каза в предаването “Позиция” по Радио Варна лидерът на БСП в морския град Борислав Гуцанов. Той допълни, че във Варна се знае и кои са изпълнителите на купуването на гласове, а също и че фирми са били натискани от бившите управляващи да имат свои хора в листата и да се гласува за тях.

Гуцанов каза, че с купуване на гласове не са се занимавали само ГЕРБ, а и още една формация, добре известна с тази практика, както и една патриотична партия.

“Аз изпратих официално писмо и имах среща със старши комисар Пашов, тогавашен директор на полицията във Варна, на която ясно описахме какво ще се случи. Някаква реакция да имаше? Не. Ние знаехме кои са изпълнителите на покупката на гласове преди изборите, а от полицията – никакво действие. Е, трябва ли да бъде сменен началникът на полицията?”, заяви Гуцанов.

Лидерът на БСП-Варна каза също, че в листата на партията за престоящите парламентарни избори като цяло няма сериозни промени. Тя ще бъде водена лично от председателя на социалистите Корнелия Нинова, Борислав Гуцанов е на втора позиция. На трето място е дългогодишния кмет на Провадия Филчо Филев, а четвърти – Павел Раличков. Гуцанов заяви, че БСП със сигурност ще подобри резултата си на изборите и това е важна предпоставка за съставяне на правителство. Да има излъчен кабинет пък е важно, за да има политическа стабилност и предвидимост, за да може да има и икономическа стабилност и българските семейства да живеят по-добре, което е главният приоритет за социалистите, обясни той.

Това, което виждаме сега като развитие на Пристанище Варна е много далеч от това, което беше прието преди 15 години, каза Борислав Гуцанов, който в този период беше основен двигател на “отварянето” на порта в качеството си на председател на общинския съвет. “Само представителите на ГЕРБ бяха тогава против, може би по политически причини”, припомни той. Гуцанов каза още, че за пристанището трябваше да има международен архитектурен конкурс, да бъде изграден яхтен порт, голям конгресен център, нов аквариум, а не само заведения.

Лидерът на БСП-Варна подчерта, че цялото преструктуриране на пристанището може да се окаже опропастено, ако не се построи новия терминал. “В момента има изработен проект и никой не започна изграждането на това пристанище. Аз подозирам, че има други интереси, свързани с една партия, която пряко се намеси в покупката на една от големите бази във Варненското езеро. Всички знаем за какво става въпрос”, каза Гуцанов. Той добави, че вероятно сделката за ТЕЦ-Варна има пряка връзка с плана за нов терминал, както и извършеното удълбочаване на канала за 350 млн. лева, като необходимостта е в пъти по-малка.

Според него администрацията на Варна повтаря схемата с “Автомагистрали” при изпълнение на обществените поръчки, като ситуацията с фекалната тръба по дъното на канала е типичен пример за това. “От 2015-а се знае, че има проблеми. “Хидрострой” взе последния милион в началото на тази година и същия ден преотстъпи ремонта на “Хидроремонт”. Къде го има това нещо – без търг, без конкурс?”, каза Гуцанов и допълни, че по същия начин, без конкурс, “Хидрострой” направи и ремонта на Двореца на културата и спорта.

Лидерът на БСП – Варна коментира и ситуацията около Дом Младост, като обясни, че коренът на проблема е в приватизацията. “Тя не беше ли по време на десните управления около Иван Костов, чиито привърженици сега с най-големите плакати защитават тази кауза?”, попита риторично Гуцанов. Той подчерта, че гражданите протестират с пълно право за запазването на Дом Младост и добави, че активисти на БСП също участват в започналите протести.

Източник: bgsniper.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *