Партньор на Проватон
 4 неща, които да обмислите, преди да започнете връзка с приятел

4 неща, които да обмислите, преди да започнете връзка с приятел

Сподели в

Много жени имат най-добър приятел мъж. В това приятелство няма нищо лошо, нито нещо странно. Напълно възможно е да просъществува дълго време и да не прерасне в интимна връзка. Но понякога се случва така, че да се влюбите в най-добрия си приятел, както и той във вас. Оттук следва въпросът какво да правите? Дали да предприемете крачка към интимно обвързване с него или да запазите приятелството си? Как да решите?

Трудно е да се вземе такова решение. Нужно е да се обмислят всички възможни последствия от трансформацията на приятелството ви в интимна връзка.

Вземете предвид някои обстоятелства, които ще ви помогнат да прецените какво да правите. Не забравяйте, че се познавате много добре. Знаете всичките си тайни, включително и подробности за стари гаджета и връзки.

Познавате родителите му, той вашите също. Почти сигурно е, че семействата ви се харесват взаимно, все пак сте приятели. С това надали бихте имали проблем.

Пък и вече сте прескочили неловките моменти на първите срещи. Няма да ви се наложи да се мъчите да впечатлите другия с поведение, което не ви е присъщо, само и само да се харесате. Няма да се чудите с какво да се изненадате един друг или къде да отидете, просто защото се познавате толкова добре, а и интересите ви съвпадат. Можете просто да излезете на място, което и двамата обичате, без да се чудите дали ще ви е интересно.

Винаги сте били на една страна, защото се обичате като личности, имате еднакви разбирания, щом сте близки приятели. Мирогледът ви се допълва, допълвате и изреченията си, довършвате мислите си, смеете се на едни и същи неща.

Всичко това е наистина прекрасно и обещава една чудесна хармонична връзка. Но толкова ли е просто наистина?

Какво трябва да обмислите преди да започнете интимна връзка с най-добрия си приятел?

Платонична съвместимост срещу романтична съвместимост

Невинаги приятелството е задължителна рецепта за щастлива интимна връзка. Това, че се разбирате прекрасно в платоничния приятелски смисъл далеч не означава задължително, че ще се справите така прекрасно и като двойка. Помислете добре каква е реалността и претеглете всички плюсове и минуси, за които се сещате. Говорете честно и открито един с друг. Ако появилите се чувства ви карат да се усещате странно, по-добре изчакайте с прекрачването на интимната граница.

Ако приятелството ви се трансформира в любовна връзка, която се провали, ще изгубите приятеля си

Не забравяйте, че съществува риск да изгубите както любовта с този човек, така и приятелството ви. Когато сте били просто приятели, нещата са били далеч по-лесни. След като се превърнете от приятели в интимни партньори, връщане назад по-скоро няма или поне не по начина, по който са се случвали нещата между вас. Никога няма да е същото, така че помислете добре какво наистина искате и какво сте готови да жертвате.

Знаете всичките си тайни

Понеже сте приятели, почти сигурно е че се познавате до болка. Вероятно знаете всичките си тайни, както и онези, които биха могли да се окажат пречка в интимните ви отношения. Знаете пикантни подробности от личния живот на другия, а това може да бъде повод за пререкания, съмнения, да се превърне в препъникамък за любовта ви.

Може да поставите приятелите си в неприятна ситуация да взимат нечия страна

Като приятели вероятно имат по-широк приятелски кръг, който включва и други хора. Ако отношенията ви прераснат в любовна връзка, която обаче се окаже неуспешна, може да поставите и останалите си приятели в неудобната ситуация да взимат страна или да избират с кого да продължат да се срещат. Този момент е много деликатен и може да помрачи още приятелства, не само вашето.

И все пак, любовта си е любов. Ако изпитвате силни чувства един към друг, може пък да сте се преоткрили по наистина друг, нов начин, който да се окаже най-щастливият избор, който сте правили някога.

: https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *